Vörösáfonyás-zabpelyhes minimuffin

csokis muffin

 

Reggel összedobtam gyorsan egy muffint, mert a Kiskorúakkal az Állatkert volt a mai program. Jobban szeretem, ha azt eszik, amit én sütöttem, mintha mindenféle csokit és nyalókát tömnek magukba. Persze azért a fagyi becsúszott, de hát ilyen szép tavaszi napon, mint a mai volt, másképp nem is lehetett volna. A recept a szokásos, felkeltem, összedobtam, be a sütőbe 15 percre, addig elkészültem és már indulhattunk is. Mondani sem kell, az egész tepsi elfogyott. A minimuffin mindig nyerő náluk. Próbáltam egészségesre venni, került bele aszalt vörösáfonya, zabpehely és persze az elmaradhatatlan étcsokoládé.

Hozzávalók:
1 dl olaj
1 joghurt
12 dkg cukor
1 tojás
fél csomag sütőpor
17 dkg liszt
két marék aszalt vörösáfonya
5 dkg 60%-os étcsokoládé
egy marék zabpehely

Az olajat, cukrot, tojást, joghurtot összekevertem habverővel, majd hozzáadtam az áfonyát, a darabokra vágott étcsokit, a zabpelyhet. Egy kanállal összekevertem, majd hozzáadtam a lisztet és sütőport is.

A minimuffinforma mélyedéseit papírkapszlikkal béleltem ki, belekanalaztam a tésztát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütöttem.

Gyere, csatlakozz a Facebookon is hozzám, ahol megtudhatod, hogy mi történt az állatkertben.

Szólj hozzá!