Eszter barátnőm készített tegnap kekszet, gyorsan el is kértem a receptet. Persze egy kicsit módosítottam rajta, eper helyett aszalt szilva került bele és szeletelt mandulát is tettem bele. Sokkal jobban szeretem, ha a gyerkőcök a játszótéren saját készítésű kekszet esznek, mint a boltit.
Hozzávalók:
20 dkg aszalt szilva, 22 dkg liszt, 2 g sütőpor, 17 dkg zabpehely, 5 dkg szeletelt mandula, 25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor
Összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a mandulát, és a sütőport. Egy másik tálban habosra keverjük a puha vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a lisztes keveréket és a végén a darabokra vágott aszalt szilvát. Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi gombócokat teszünk, amiket laposra nyomkodunk. előmelegített sütőben 190 fokon 11 percig sütjük. Nekem a 11 perc kevés volt, inkább 15-ig sütöttem őket. És egy kis extra rájuk, olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk a tetejét.
Dobhatsz párat! 🙂 Jól néznek ki! Én is zabpelyhest akartam ma sütni, de végül apa hozott krémest a cukiból :-p