Mézeskalács kuglóf karácsonyra

Ez a legtökéletesebb kuglóf recept szerintem. Nagyon puha, még másnap is, finom, omlós… tényleg, ki kell próbálni. Egyszerű is, hamar kész van. Most karácsonyi ízvilágban sütöttem, de ízlés szerint lehet változtatni, akár sima vaníliás kuglófra is. A tészta egy nagy kuglófra elég, vagy egy tepsi (6-8 db) kis kuglófra. Én most kicsiket sütöttem. Hozzávalók: 20 … Olvass tovább

Gesztenyepüré sajttorta

Mindig is imádtam a gesztenyepürét, simán eltüntetek egyedül egy egészet. És magában, nem kell tejszínhab se rá. Ez ráadásul egy villámtorta. Nem kell hozzá sok hozzávaló és aki szereti a gesztenyepürét, az imádni fogja. Látványos. Gyors. Finom. Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortaformához: 15 dkg keksz, (oreo kekszet használtam, de megteszi kakaós keksz, vagy zabkeksz … Olvass tovább

Húsvéti répatortás cupcake

easter cupcake

Ha húsvét, akkor nyuszi, akkor tavasz, akkor répa és virágok, így adta magát, hogy répatortás muffin készüljön marcipános virágdíszítéssel. Hozzávalók: nedves rész: 1 joghurt 80 ml olaj 100 g cukor 1 tojás 1 vaníliás cukor 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék 2 répa (nekem 80 gramm volt a kettő megpucolva) fél marék kandírozott narancshéj (lehet helyette mazsola, … Olvass tovább

Pékség az otthonodban! – Csokoládés kalács reggelire

Anett mesélte, hogy a hétvégén milyen finom kalácsot csinált. Csokis volt a belseje és milyen jó állaga lett, másnap is tökéletes. Gondoltam, hogy kipróbálom, meglepem vele Kiskorút, mert amiben csoki/kakaó van az biztosan bejön neki. (Sajnos az amerikai palacsinta végül győzelmet aratott a kalács felett, szóval ennyi erről.) De legalább szombat reggel frissen sült kaláccsal … Olvass tovább

Csináld otthon – vaníliás karika

Egyik blogos barátosném, a HahoPihe blog szerzője, Regina osztotta meg pár napja az oldalán ezt a receptet. Mivel édesszájú vagyok, nem kicsit, ezért mindenképpen ki kellett próbáljam. Egy nagyon egyszerű recept, Kiskorú is segített benne, tényleg hamar kész volt. Nagyon finom is, sokkal jobb, mint a bolti verzió. Hozzávalók: 35 dkg liszt 5 dkg kukoricaliszt … Olvass tovább

Mennyei fahéjas kalács

Nagyon szeretem a fahéj ízét, és már korábban is készítettem fahéjas csigát, de most kipróbáltam egy másik receptet. Ez is nagyon szuper lett, puha, foszlós és szuper fahéjas. Tortaformában szoktam megsütni, mert így nemcsak finom, de látványos péksüteményt tudok tálalni. Hozzávalók: (egész adat 26 cm-es tortaformához) 450 gramm liszt 70 g porcukor 2 tojássárgája 2 … Olvass tovább

Így készíts medvehagymás lenmaglisztes sajtost!

Végre itt a tavasz és már lehet medvehagymát szedni/venni. Szedni mondjuk én még nem mertem, bár lehet, hogy egy kirándulással egybekötve kellemes program lehet. Mindenesetre most az egyszerűbb utat választottam, és lementem a piacra. Reménykedtem benne, hogy tényleg medvehagyma lesz és nem gyöngyvirág. Mert az ugye mérgező. A recept a korábbi sajtos pogácsa recept, amit … Olvass tovább

Pink csoda: Baileys-es étcsokoládés mousse

Mindig is nagyon tetszettek a tükörglazúros desszertek és már karácsony óta ott pihent a mousse forma a szekrényben, épp itt volt az ideje kipróbálni. Azt fontos leszögezni, hogy ez nem egy 20 perces süti, de megéri a rá fordított időt, mert csodaszépen néznek ki. A tükörglazúr receptek közül az alábbit választottam, mert nem volt glükózom, … Olvass tovább

Valentin-napi édes meglepetések

Nemsokára itt a szerelmesek napja Valentin (Bálint) nap. Van, aki tartja, van, aki sikítófrászt kap tőle. Szent Bálint a szerelmesek védőszentje, és ezen a napon, minden év február 14-én a szerelmesek megajándékozzák egymást. Általános iskolában még én is küldtem az egyik osztálytársamnak szerelmes képeslapot, aztán középiskolában pedig kaptam egy titkos szerelmemtől. Az elmúlt pár évben … Olvass tovább