Fánk-fánk-fánk

Közeledik a farsang, meg a február, ilyenkor ugye fánkot kell sütni. Meg hát máskor ugye eszünkbe sem jut. Vagyis eszünkbe jut, de nincs mögötte az ösztönzés, hogy farsang lesz, meg tél van, jó lesz egy kis meleg lekváros finomság. Na, meg porcukros. Én minden édességen utálom a porcukrot, nem is értem, hogy miért porcukrozzák meg … Olvass tovább

A család kedvence: leopárd kalács

A netet meghódította ez a különleges kalács, és gondoltam, hogy kipróbálom. Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, és nagyon finom lesz. Tökéletes egy hétvégi reggelihez, nálunk hamar el is fogyott. Az eredeti recepten kicsit módosítottam, ami a cukrot illeti, most nagyon rákattantam a barna cukorra és szinte mindent ezzel készítek. A narancs nagyon finom benne, azt nehogy … Olvass tovább

Mit csináljunk az elrontott macaron tésztával? Legyen belőle keksz!

bad macaron

Ez úgy történt, hogy a lányokkal macaront akartunk készíteni. Ahogy a korábbi posztban a megsütött, elrontott macaront használtuk fel, itt most a tészta került sorra. Mivel a narancssárgákat megsütöttük és nem olyan lett, amilyennek lennie kellett volna, ezért a zöldet már meg sem sütöttük. Fogtuk a tésztát és még kicsit felturbóztuk és keksz lett belőle. … Olvass tovább

Macaron-bonbon – amikor a B. terv jobb lesz, mint az A.terv valaha is lehetett volna…

A csajokkal karácsonyi közös sütést szerveztünk, macaron és bonbonkészítés volt a téma. Szerettünk volna zöld-piros macaront készíteni és sok-sok féle bonbont. Reggel még nem gondoltuk, hogy olyat készítünk, mint még senki soha. (legalábbis nem hallottunk ilyenről sehol) De hát a kreativitás nem ismer határokat. Megalkottuk a macaron-bonbont, ami egy finom csokoládéba zárt macaront tartalmaz, vagyis … Olvass tovább

Bailey-es extra csokoládétorta

Anyu tavalyi szülinapjakor kísérleteztem tükörglazúrral, akkor csak egy sima csoki mousse volt, amibe került egy kis Baileys, és úgy borítottam be ezzel a nagyon fényes cukros dekorral. Persze neki annyira megízlett az akkori kreálmány, hogy most is olyat kellett csinálnom. Egy kicsit változtattam rajta, a piskótába kakaóbaböret került, a torta közepére pedig Baileys zselé. Fontos, … Olvass tovább

Karácsonyi mézeskalács torta birsalmasajttal és citrusos krémmel

  Az idei karácsonyra gondoltam, hogy megalkotok egy újabb tortát, amibe beletettem mindent, ami a karácsonyra emlékeztet, mézeskalács fűszerek, mandula, narancsos krém és a nagy kedvenc a birsalmasajt. A torta nem bonyolult, egész gyorsan el is készül és egész gyorsan el is fogy.  Most vendégségbe készült a torta, azt mondták, hogy nagyon jó lett.  Hozzávalók:  … Olvass tovább

Red velvet cake citromos mascarpone krémmel

A lányokkal fotózást terveztünk, én pedig egy csodaszép tortát szerettem volna készíteni rá. Mivel a tematika Valentin nap volt, ezért nem is lehetett méltóbb süteményt készíteni, mint red velvet tortát. Ez az a szaftos és finom vörös színű pisktóta, belül citromos, habos krémmel. A burkolást most olasz vajkrémmel oldottam meg, amivel nagyon könnyű dolgozni és … Olvass tovább

Passion fruit mousse torta tükörglazúrral

Mindig is nagyon tetszettek a tükörglazúros torták és annak ellenére, hogy iszonyatosan bonyolultnak néznek ki, nem azok. Legalábbis most ez elsőre sikerült és nagyon büszke is vagyok magamra. 🙂 Ízvilágát tekintve is nagy kedvencem, odavagyok a passion fruit kellemes fanyarságáért, főleg, ha egy kis csokoládéval párosul. Hát még ha van benne egy kis alkohol is. … Olvass tovább

Csoki-pókhálós Halloween muffin

Idei Hallooweenre ezt a csokis pókhálós muffint sütöttem a gyerekenek az iskolába. Fontos volt az is, hogy a süti kicsit egészséges legyen, ezért teljeskiőrlésű lisztet használtam. A banán és az étcsoki kombináció pedig a legjobb egy muffinban. Dekorációnak csokipókhálókat készítettem, az első három persze katasztrófa lett, de utána belejöttem. 🙂 Fontos, hogy ezt már hamarabb … Olvass tovább