Kezdődjön jól a nap: zöld spárga tükörtojással!

  Az alábbi ételt akár reggelire, egy könnyebb ebédnek vagy vacsorának is felfoghatjuk. Nálam most reggelire készült és máris jól indult a nap. Roppant egyszerű recept, de nagyon egészséges és segíti a szervezet méregtelenítését. Hogy miért is? Egy kis spárga kisokos: létezik fehér és zöld spárga. A növény zsenge, megvastagodott hajtásait szoktuk fogyasztani, ezeket csokrokban … Olvass tovább

Rizsfelfújt gránátalmás meggylekvárral

  Kiskorú egyik kedvence, azonnal elfogyott az egész tepsi. Na, az ilyen ebédeket szeretem, amikor elfogy a főztöm. Azt már csak félve merem megírni, hogy egy egész üveg lekvár elfogyott hozzá. Ez pedig most nem házi lekvár volt, hanem Aldis, gránátalmás-meggyes verzió, isteni finom. Hozzávalók: 1,5 bögre tejberizsnek való rizs (még mindig a Drogerie Markt-os … Olvass tovább

Fokhagymás spenót – a nagy kedvenc

A kedvenc éttermemben a kedvenc ételem. Az étterem a Pata Negra, egy spanyol tapasz bár. Az étel pedig a fokhagymás spenót. Ha oda megyünk vacsorázni a csajokkal, ilyet tuti rendelünk. Gina az egyik alkalommal három adagot megevett, ez volt az előétel, a főétel és a desszert is neki. Otthon próbáltam rekonstruálni az ételt, hasonlít, de … Olvass tovább

Articsókás saláta

  Itt az új év, tele fogadalmakkal. Már akinek. 🙂 Mindenesetre hoztam egy saláta receptet, hátha valaki éppen most kezdene el jobban odafigyelni a vonalaira. Nagyon szeretem az articsókát, főleg a pizzán. Salátában is tökéletes. Megbolondítva egy kis leheletvékony sonkával, és egy kis sajttal. Pár perc alatt elkészül, és ugyanennyi idő alatt el is fogy. … Olvass tovább

Articsókás saláta

  Itt az új év, tele fogadalmakkal. Már akinek. 🙂 Mindenesetre hoztam egy saláta receptet, hátha valaki éppen most kezdene el jobban odafigyelni a vonalaira. Nagyon szeretem az articsókát, főleg a pizzán. Salátában is tökéletes. Megbolondítva egy kis leheletvékony sonkával, és egy kis sajttal. Pár perc alatt elkészül, és ugyanennyi idő alatt el is fogy. … Olvass tovább

Pizza-pizza-pizza

Mára két ebédterv volt, vagy fasírt, vagy pizza. Kiskorú az utóbbit választotta, ami nem meglepő. Az egyik kedvenc. Mondjuk a másik Joker-kaja (amit bármikor megeszik) a fasírt. 🙂 Az alábbi recept alapján csináltam a tésztát. Szóval kell hozzá liszt (500 gramm), élesztő, olívaolaj és víz. Rendes kockaélesztőt használtam, egy felet, ezt feloldottam kb. 1,5 deci langyos … Olvass tovább

Pizza-pizza-pizza

Mára két ebédterv volt, vagy fasírt, vagy pizza. Kiskorú az utóbbit választotta, ami nem meglepő. Az egyik kedvenc. Mondjuk a másik Joker-kaja (amit bármikor megeszik) a fasírt. 🙂 Az alábbi recept alapján csináltam a tésztát. Szóval kell hozzá liszt (500 gramm), élesztő, olívaolaj és víz. Rendes kockaélesztőt használtam, egy felet, ezt feloldottam kb. 1,5 deci langyos … Olvass tovább

Kacsamell céklával és naranccsal

  Tudom, Márton napkor libát kell enni, de a boltban csak kacsát kaptam, végülis ez is szárnyas és ez sem csirke. Köretnek először krumplit gondoltam hozzá, de aztán belustultam és csak a céklát tettem mellé. Pont elég volt. Hozzávalók: 2 kacsamell, 2 db nyers cékla, 1 narancs felkarikázva, 1 narancs leve, 1 fokhagyma, 1 hagyma, só, … Olvass tovább

A kenyér világnapja – október 16.

2001-ben a Pékek Világszövetsége október 16-át a Kenyér Világnapjának nyilvánította. Céljuk az volt, hogy felhívják az emberek figyelmét a világ legfontosabb élelmezési cikkére, a kenyérre. Nagyon sok kenyérreceptet lehet találni az interneten, nekem személyes kedvencem dagasztás nélküli egyszerű kenyér, kívül ropogós, belül puha. Egyszerűen tökéletes. Recept itt.