Valentin-napi édes meglepetések

Nemsokára itt a szerelmesek napja Valentin (Bálint) nap. Van, aki tartja, van, aki sikítófrászt kap tőle. Szent Bálint a szerelmesek védőszentje, és ezen a napon, minden év február 14-én a szerelmesek megajándékozzák egymást. Általános iskolában még én is küldtem az egyik osztálytársamnak szerelmes képeslapot, aztán középiskolában pedig kaptam egy titkos szerelmemtől. Az elmúlt pár évben … Olvass tovább

Fánk zöldben

Ha már unjuk a Valentin napi rózsaszín-piros színkombinációt, mégis valami színeset szeretnénk. És hát még itt a farsangi időszak is. Ez a fánk a jól bevált sütőben sült verzió volt, és apró mini fánkok készültek belőle. Az ovis farsangra is muszáj valamivel előrukkolni, és ott a gyerkőcök úgyis odavannak a színes édességekért, szóval ez a … Olvass tovább

Színes fánkok sütőben sütve

Egyre elterjedtebben itthon is a mindenféle cukormázas, csokimázas össze-vissza díszített fánkok. Gondoltam, hogy idén, akkor illene ilyet is csinálni, főleg, hogy van is közönség. Blogger-találkozóra készültek, és jutott belőle Kiskorúnak is, meg a csajoknak is. Egész kis méretűeket sütöttem, hogy mindenkinek jusson. Még sosem csináltam fánkot sütőben, de egyre több ilyen receptet találni az interneten. … Olvass tovább

Így készíts látványos sütinyalókát!

Kiskorú névnapja közeledett, gondoltam, hogy sütök neki valami tortát, de ő inkább sütinyalókát kért. A konyha falán be van keretezve pár általam készített édesség, és onnan mutatta, hogy ő bizony olyan sütinyalókát szeretne. Szóval adott volt a feladat. A neten keresgéltem recepteket, mert répa most nem volt itthon, így maradt a sima csokis piskóta. Hozzávalók: … Olvass tovább

Extra vaníliás cupcake áfonyás krémmel

Az idei ovis farsangra Kiskorú vaníliás muffint kért. Így a tésztáját nagyon vaníliásra sütöttem, de azért került bele egy kis mandula is, mert az olyan finom benne. A tetejére is gondoltam valami krémet, mert egy sima vaníliás muffin olyan snassz. Mivel nem kaptam málnát, ezért maradt az áfonyalekvár, amit még az Ikeában vásároltam. Ez szépen … Olvass tovább

Narancsos profiterol – lépésről lépésre

Imádom a profiterolt. Olyan puha, krémes, amikor beleharapok, még a szeme is lehunyom, hogy élvezzem az ízét. Még sose csináltam. Nem is tudom, hogy miért. Egyszerűbbnek tűnt megvenni a csilingelős autóból. Múlt hétvégén újra szavazást szerveztem a Facebook oldalamon, hogy mit készítsek, minek a fázisfotóit mutassam be. És a profiterol nyert. Meg Zsanival mi is … Olvass tovább

Narancsos profiterol – lépésről lépésre

Imádom a profiterolt. Olyan puha, krémes, amikor beleharapok, még a szeme is lehunyom, hogy élvezzem az ízét. Még sose csináltam. Nem is tudom, hogy miért. Egyszerűbbnek tűnt megvenni a csilingelős autóból. Szóval most lépésről lépésre, hogyan is készül az égetett tészta, majd a krém, végül az olvasztott csoki a tetejére, vagyis a profiterol. Ugyanebből az … Olvass tovább

Répatortás pop cake vagy sütinyalóka

Gondoltam, hogy karácsonykor végre csinálok sütinyalókát. Az első próbálkozás kudarcba fulladt, sima csokis piskótát kevertem megolvasztott csokoládéval, de folyton szétestek. Ráadásul rózsaszín cukormázba forgattam őket, ami mindenhova csöpögött és az íze is borzalmas volt. Második nekifutásra Puffin répatortáját készítettem el, nagy tepsiben megsütve, mascarponés krémmel keverve. Ez már jobban összeállt, nem estek le a pálcikáról … Olvass tovább