Húsvéti receptek – bloggerajánló

Összegyűjöttem pár húsvéti receptet más gasztroblogokról is, hogy tudjatok csemegézni. Sweet Home Bakes oldalán egy cukormentes, kovászos kalácsreceptet találtam. Szerintem gyönyörű és mivel teljeskiőrlésű lisztből készül, még egészségesebb is. Sweet & Crazy blogról, amit egy régi kolléganő vezet, egy nagyon finom, bodzás-citromkrémes linzert hoztam, természetesen tojás formájában. Wannabechef oldaláról pedig egy fügés-csokoládés kuglófot hoztam.

Húsvéti répatortás cupcake

easter cupcake

Ha húsvét, akkor nyuszi, akkor tavasz, akkor répa és virágok, így adta magát, hogy répatortás muffin készüljön marcipános virágdíszítéssel. Hozzávalók: nedves rész: 1 joghurt 80 ml olaj 100 g cukor 1 tojás 1 vaníliás cukor 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék 2 répa (nekem 80 gramm volt a kettő megpucolva) fél marék kandírozott narancshéj (lehet helyette mazsola, … Olvass tovább

Pékség az otthonodban! – Csokoládés kalács reggelire

Anett mesélte, hogy a hétvégén milyen finom kalácsot csinált. Csokis volt a belseje és milyen jó állaga lett, másnap is tökéletes. Gondoltam, hogy kipróbálom, meglepem vele Kiskorút, mert amiben csoki/kakaó van az biztosan bejön neki. (Sajnos az amerikai palacsinta végül győzelmet aratott a kalács felett, szóval ennyi erről.) De legalább szombat reggel frissen sült kaláccsal … Olvass tovább

Így készíts medvehagymás lenmaglisztes sajtost!

Végre itt a tavasz és már lehet medvehagymát szedni/venni. Szedni mondjuk én még nem mertem, bár lehet, hogy egy kirándulással egybekötve kellemes program lehet. Mindenesetre most az egyszerűbb utat választottam, és lementem a piacra. Reménykedtem benne, hogy tényleg medvehagyma lesz és nem gyöngyvirág. Mert az ugye mérgező. A recept a korábbi sajtos pogácsa recept, amit … Olvass tovább

Ezért a kalácsért őrült meg az internet!

Mióta tele van a Facebook falam sok-sok gasztro videóval, ahol kb 30 másodpercben mutatják be, hogyan kell kalácsot sütni, hogyan kell muffint, vagy tortát díszíteni, azóta sokkal nagyobb a kísértés, hogy mindent kipróbáljak. Meg azóta sokkal többet lógok a Facebookon is. Most a hosszú hétvégén is szembe jött velem az alábbi kis videó, és nem … Olvass tovább

Házi medvehagymás-sajtos pogácsa – bevált recept alapján!

Végre itt a tavasz és már lehet medvehagymát szedni/venni. Szedni mondjuk én még nem mertem, bár lehet, hogy egy kirándulással egybekötve kellemes program lehet. Mindenesetre most az egyszerűbb utat választottam, és lementem a piacra. Reménykedtem benne, hogy tényleg medvehagyma lesz és nem gyöngyvirág. Mert az ugye mérgező. A recept a korábbi sajtos pogácsa recept, amit … Olvass tovább

Mennyei mogyorókrémes kalács

Ha húsvét, akkor kötelező kalácssütés. Ami meg is történt. Aztán amíg a tészta kelt, addig elgondolkoztam, hogy mi lenne, ha lenne benne valami plusz. Valami kis édesség. És hát mi az, ami édes, mindenki szereti és általában van itthon. Hát a mogyorókrém! A korábbi fahéjas csiga mintájára készítettem, csak most fahéj helyett mogyorókrémmel kentem meg … Olvass tovább

Húsvéti likőrös-marcipános bonbonok

Idén húsvétkor végre használtam a tavaly megvásárolt bonbonformát. És mennyire jó ötlet volt. Kiskorú azonnal elpusztította az összes bonbont, pedig elvileg tartalmazott egy kis alkoholt. Vagy talán azért ízlett neki ennyire? 🙂 Hozzávalók (ebből az adagból 20 bonbon lett): 150 gramm étcsokoládé 2 dl tejszín 100 gramm natúr marcipán két löttyintés Baileys likőr 1. Vízgőz … Olvass tovább

A legfinomabb húsvéti kalács

Húsvétkor nem hiányozhat a frissen sült kalács az asztalról. Ahogy az illata betölti a konyhát, hát valami mesés. Házi meggylekvárral a legfinomabb. Minden évben szoktam sütni, persze nem csak húsvétkor. Kiskorú szokott segíteni a gyúrásban, aztán figyeli, hogy vajon sikerül e szépen megfonnom. De általában sikerül. Mondjuk csak a sima hármas fonatot szoktam elkészíteni. A … Olvass tovább

Húsvéti kalács Limarától

Idén Limara receptje alapján csináltam idén a húsvéti  kalácsot. Hozzávalók: 2,5 dl habtejszín 1 egész tojás 1 tojásfehérje csipet só 3 evőkanál cukor 50 dkg liszt 2 dkg élesztő 1 egész tojás a lekenéshez Mivel nekem nincs dagasztógépem, ezért egy sima tálba tettem a hozzávalókat (kivéve a tojást a lekenéshez a végén) és sima tésztává … Olvass tovább