Így készítsd el Katalin hercegné kedvenc desszertjét!

pudding-300

Lassan négy napja csak Katalin hercegnéről és a kis hercegnőről szólnak a hírek. Hogy jól nézett ki, miért nézett ki jól, miért volt magassarkúban, miért egy kézzel fogta a kis babát és sorolhatnám még. Mivel én desszertekkel foglalkozom és nem azzal, hogy milyen ruhában és milyen hajjal hagyta el Katalin a kórházat (de a Bouvet blogon van erről egy szuper poszt), ezért  nem igen tudom másról beszámolni, hogy mi a kedvenc desszertje. Az én anyukám mindig kedveskedett a kedvenc ételeimmel, édességeimmel, főleg szülés után, remélhetőleg Katalint ezzel várták haza a kórházból. A recept forrása: itt található.

Nagyon szerettem volna megsütni, mert iszonyatosan jól hangzik a recept, csupán egyetlen hiba csúszott a projektbe, hogy sehol nem kaptam datolyát. Ma újra datolyakereső útra indulok, de addig is itt a recept nektek, ami a sticky toffee pudding névre hallgat.

Hozzávalók:
a tésztához:
240 gramm kimagozott, aprított datolya
1 1/4 csésze forró víz
1/2 csésze puha vaj (3 1/2 evőkanál a tésztába, a többi a serpenyőbe)
1 csésze barnacukor
2 tojás
2 evőkanál fekete melasz (ha nincs, akkor szerintem a méz is megfelel)
1 evőkanál Lyle’s Golden Syrup (helyette szerintem a méz is megfelel)
1 teáskanál vanília aroma
2 csésze liszt egy késhegyni sütőporral
1 evőkanál szódabikarbóna

az öntethez:
1/2 csésze porcukor
7 evőkanál vaj
180 ml magas zsírtartalmú tejszín (minimum 50% zsírtartalom)

1. Tegyük egy edénybe a forrásban lévő vizet, és bele a datolyákat. Tegyük félre.
2. A sütőt melegítsük fel 190 fokra. Tegyünk egy serpenyőt a sütőbe, öntsünk bele vizet, hogy kb 3-4 cm magas legyen.
3. Vajazzunk ki egy 20*20 cm-es tepsit, majd szórjuk körbe liszttel. Robotgéppel keverjük össze 3,5 evőkanál vajat a cukorral, amíg habos nem lesz. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, majd a mézet (szipupokat, akinek van) és a vaníliát. Keverjük homogénre, majd keverjük hozzá a lisztet.
4. Turmixoljuk össze a datolyát, majd keverjük hozzá a szódabikarbónát és keverjük össze a tésztával. Öntsük a kivajazott, kilisztezett tepsibe, és süssük 35 percig. Utána vegyük ki a sütőből és várjuk meg amíg kihűl.
5. Az öntethez keverjük össze a cukrot és a vajat, hevítsük addig egy edényben amíg mély sárga színű nem lesz. Nagyon oda kell figyelni rá, hogy nehogy megégjen. Lassan keverjük bele a tejszínt. Főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik, amíg már nem csöpög le a kanálról.
6. A kihűlt sütit szeleteljük fel és az öntettel és vanília fagyival tálaljuk.

 

“Így készítsd el Katalin hercegné kedvenc desszertjét!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Bonnie! nagyon tetszenek a receptek és csodásak a képek is, párat már el is mentettem, biztosan ki fogom próbálni! gratulálok, és további sok sikert!

    Válasz
  2. Kedves Judit,
    Köszönöm! ☺️

    Válasz

Szólj hozzá!