Intelligens krémes, vagy sült madártej?

IMG_2967_intelligenskrémes_név

 

Még ezer éve a fórumos csajok írtak róla, mindig kíváncsi voltam, hogy milyen lehet. Olyan süti, ami a sütés alatt lesz három rétegű, lesz egy alja, egy krém és egy piskótás szerű a tetején. Most, hogy Ildihez mentünk vendégségbe, gondoltam, kipróbálom. Nem is tudom, én krémesnek nem nevezném, bár krémes az tény, de mégsem olyan, mint az igazi. Inkább olyan tejespite-szerű. Finom vaníliás, de még hiányozott mellé valami íz, így egy kis csokival megbolondítottam. Tökéletes lehet hozzá valami gyümölcsszósz is.

Hozzávalók:
8 tojás
30 dkg kristálycukor
1 zacskó bourbon vaníliás cukor
15 dkg vaj
9 evőkanál liszt
1 liter tej

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéket kemény habbá vertem. A sárgájákat a cukorral habosra kevertem habverővel, majd hozzáadtam a vaníliás cukrot, a megolvasztott vajat, a lisztet és a tejet adagonként. A végén összekevertem a tojásfehérjével. Kivajazott tepsibe öntöttem, és 175 fokon 30 percet sütöttem, majd 110 fokon még 30 percet.

A végén kicsit ráborult még egy kis 70%-os olvasztott étcsokoládé. Így volt az igazi.

IMG_2977_intelligens2_név

 

Szólj hozzá!