Kacsamell céklával és naranccsal

IMG_2916_kacsamell

 

Tudom, Márton napkor libát kell enni, de a boltban csak kacsát kaptam, végülis ez is szárnyas és ez sem csirke. Köretnek először krumplit gondoltam hozzá, de aztán belustultam és csak a céklát tettem mellé. Pont elég volt.

Hozzávalók:

2 kacsamell, 2 db nyers cékla, 1 narancs felkarikázva, 1 narancs leve, 1 fokhagyma, 1 hagyma, só, bors

Forró serpenyőbe tettem a kacsamelleket a zsíros bőrükkel lefelé, engedtem, hogy legyen egy kis zsírt magából, aztán megfordítottam és kérget sütöttem a másik oldalára. Kockákra vágtam a hagymát és azt is kicsit megpirítottam a húsok mellett. Egy tűzálló edénybe kiszedtem őket, majd mellécsíkoztam a céklát, felkarikáztam a narancsokat, és a fokhagymákat is mellétettem (héjjában hagytam a gerezdeket). Sóztam, borsoztam, majd irány a sütő. 180 fokon sütöttem 20 percig alufólia alatt majd, még 10 percig felső sütéssel, hogy jól megpiruljon. Amikor levettem az alufóliát, akkor egy narancs levét még rányomtam a húsokra.

Végül a libazsíros pogácsatésztából készített sós rúddal tálaltam. Jó étvágyat!

IMG_2914_kacsamell

Szólj hozzá!