Csokis-diós keksz

  Az alábbi receptet a Stahl magazinban találtam, nagyon egyszerű és nagyon finom keksz lesz belőle. Sőt, gluténmentes is, mert liszt nem kerül bele. A lusta keksznek volt marketingelve és tényleg az. Csak egy keverőtálat kell összekoszolni, és mindennel együtt kb 30 perc alatt kész is van. Hozzávalók: 12 dkg dió, 15 dkg cukor, 2 … Olvass tovább

Aszalt szilvás – zabpelyhes keksz

  Eszter barátnőm készített tegnap kekszet, gyorsan el is kértem a receptet. Persze egy kicsit módosítottam rajta, eper helyett aszalt szilva került bele és szeletelt mandulát is tettem bele. Sokkal jobban szeretem, ha a gyerkőcök a játszótéren saját készítésű kekszet esznek, mint a boltit. Hozzávalók: 20 dkg aszalt szilva, 22 dkg liszt, 2 g sütőpor, … Olvass tovább

Aszalt szilvás – zabpelyhes keksz

  Eszter barátnőm készített tegnap kekszet, gyorsan el is kértem a receptet. Persze egy kicsit módosítottam rajta, eper helyett aszalt szilva került bele és szeletelt mandulát is tettem bele. Sokkal jobban szeretem, ha a gyerkőcök a játszótéren saját készítésű kekszet esznek, mint a boltit. Hozzávalók: 20 dkg aszalt szilva, 22 dkg liszt, 2 g sütőpor, … Olvass tovább

Kókuszgolyó

A kókuszgolyó talán az egyik legegyszerűbb desszert, múltkor mégis elrontottam. Valahogy az a recept azt írta, hogy tűzön melegítsük össze a vajat és a cukrot a kakaóval, én meg nem figyeltem és karamell lett a cukorból. Most már eszembe nem jutott ugyanazt a receptet csinálni, viszont meggylé híján keresgélnem kellett a neten. De csupa olyanokat … Olvass tovább

Kókuszgolyó

A kókuszgolyó talán az egyik legegyszerűbb desszert, múltkor mégis elrontottam. Valahogy az a recept azt írta, hogy tűzön melegítsük össze a vajat és a cukrot a kakaóval, én meg nem figyeltem és karamell lett a cukorból. Most már eszembe nem jutott ugyanazt a receptet csinálni, viszont meggylé híján keresgélnem kellett a neten. De csupa olyanokat … Olvass tovább

Mandulás-mogyorós cantucci

A cantucci már régóta foglalkoztat, nagyon finom mandulás keksz, vagy sütemény? Inkább keksznek nevezném, jó kemény, ropogós. Igazából magában elég nehezen fogyasztható, elvileg borba áztatták és úgy ették. Mi ma uzsonnára habos kakaóval ettük, hát így is mennyei. A recepetet a Szuflé magazinból néztem, annyiból másképp csináltam, hogy dió helyett én mogyorót tettem bele. Hozzávalók: … Olvass tovább