Készíts málnás-vaníliás pohárkrémet 5 perc alatt!

málnás pohárkrém

 

Ez a desszert eredetileg tortának készült. Minden szép és jó is volt hozzá és már örültem, hogy megalkottam az 5 perces tortát, de aztán, amikor leszedtem a széléről a kapcsos tortaformát, akkor egy perc alatt szétesett a torta. Nem volt egy szép látvány. De a leleményes gasztroblogger ilyenkor előkap két-három poharat és  már kész is a pohárkrém. Az íze ugyanolyan, kinézetre sem rossz, és tényleg csak 5 perc elkészíteni.  Arról pedig gondolom senkit nem kell meggyőzni, hogy a csokis keksz, a vaníliás puding és a málna mennyire jó kombináció.

Hozzávalók (4 adaghoz):
1 zacskó Győri kakaós keksz (250 gramm)
8 dkg vaj
1 zacskó dr. Oetker Gála pudingpor, vanília ízű
fél liter tej
50 dkg málna

1. A robotgép keverőtáljába beleszóróm a pudingport, ráöntöm a tejet és hagyom, hogy a gép magától habosra keverje. Ez három perc. (itt előny, ha van olyan robotgépünk, ami magától dolgozik és nem kell fognunk)

2. Amíg a puding készül, addig megolvasztottam a vajat a tűzhelyen, vagy akinek van mikrója, az előnyben van, akkor ott. A kekszet az aprítóba tettem, összeaprítottam, majd a felolvasztott vajat hozzá öntöttem.
(Ezt eredetileg egy kapcsos tortaformába tettem, majd rá a pudingot és ment egy éjszakára a hűtőbe. De a puding nem tart magától, ezért szétfolyt, így került a pohárba. Ezt ti már ne csináljátok végig, menjen azonnal a pohárba. )

3. A poharak aljába szórtam a kekszet, rákanalaztam a krémet és megszórtam málnával. A málna persze még nem idénygyümölcs, de nekem volt még a fagyasztóba, ideje volt már elhasználni.

Gyere csatlakozz a Facebook oldalamhoz, less be a kulisszák mögé!

pohárkrém

Szólj hozzá!