Oreo cheesecake – rekordidő alatt elfogy!

oreos sajttorta

Katinak a születésnapjára készült a torta. Ennek az oreo-s tortának több jelentősége van számára, ez nemcsak egy sima torta. Bár nem tudom, hogy sikerült e az akkori lánykérős oreo-s sajttorta szintjét megütni, de ez rekordidő alatt fogyott el. Szokásos éjszakai műszakban készítettem, ezért a dekorálás nem is lett a legszebb másnap reggel a munkába rohanás közepette. De talán nem is ez volt a lényeg. (A fotózás pedig hát az irodai környezetben nem a legideálisabb.)

Hozzávalók:
50 dkg oreo keksz (én Lidl-s verziót használtam, Neo névre hallgat, két doboz kellett, egy az aljára és egy a tetejére díszítésnek)
7 dkg olvasztott, langyos vaj
50 dkg mascarpone
12 dkg cukor
1 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 citromos Activia joghurt (vagy bármilyen sima joghurt)
3 tojás

1. A kekszet aprítóban összetörtem (ez ilyen közepén krémet tartalmazó keksz, nem szedtem szét), majd összekevertem a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodtam egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőben 10 percig kell sütni.
2. A sajtkrémet összekeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és a joghurttal, végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat.Ráöntjük a kekszes alapra, és mehet vissza a sütőbe további 45 percre.
Rácson hagyjuk kihűlni a formában. Egy éjszakát a hűtőben kell tárolni.
3. Másnap a másik doboz keksz tartalmát negyedekbe vágtam és ezzel díszítettem. Ezt elég közvetlenül a tálalás előtt megtenni, mert akkor még roppanós marad a keksz. 
oreo cheesecake

Szólj hozzá!