Ha padlizsánkrém, akkor ezer féle recept. Most azt írom, ahogy mi szeretjük.
Hozzávalók:
padlizsán, általában 1 nagy elég egy vacsorára 2 főre
1 kis fej lilahagyma
1 evőkanál majonéz
só, bors
A padlizsánokat a sütőben megsütöm, általában 40 perc alatt megsül, barna lesz kívülről, akkor már jó. Meghámozom, darabokra vágom, persze csak ha már kicsit kihűlt. Egy kis lilahagyma felét apró darabokra vágom, hozzáadom a padlizsánszeletekhez. Aki hagymásabban szereti, annak mehet az egész hagyma. Teszek hozzá majonézt, sót, borsot, majd az egészet botmixszerrel összeturmixolom. Én nem szoktam teljesen krémesre, egy kicsit darabos szokott maradni.
Friss kenyérrel, paradicsommal a legfinomabb.