Top 5 meggyes sütemény – ezeket ne hagyd ki!

meggy3_vitaminsziget_com

Szeretem a meggyet. Szeretem benne, hogy olyan piros, hogy olyan savanykás, de karakteres íze van. Szeretem benne, hogy sokféle édesség készíthető belőle. És a legnagyobb kedvencem a meggylekvár! Meg a szörp is. Meg a klasszikus meggyes piskóta. És mákkal meg aztán tökéletes. Meg túróval. Szóval látszik a rengeteg felhasználási lehetőség.

Most összegyűjtöttem nektek a blogon található meggyes recepteket. Vagyis a Top 5-öt.

1. Meggyes-mákos álom – ez az idei év nagy kedvence, a mák és a meggy szerelme.

meggyes mákos

2. A meggyes-rácsos pite – ebben, ahogy a finom pitetészta és a savanykás meggy íze összeér.. mennyei!

meggyes pite

3. A klasszikus meggyes piskóta – amit gyerekkorunkat idézi, egyszerű és villámgyorsan kész is van!

meggyes piskóta

4.  15 perces túrós-meggyes finomság – az a torta, ami 15 perc alatt kész van, és ennyi idő alatt el is fogy.

2014-01-14 15.39.40

5. Meggyes clafoutis – itt a kép nem adja vissza annyira, de ez valami rettenetesen finom édesség, és szintén villámgyors. Olyan tejespite jelleg. Kötelező kipróbálni!

clafoutis

És ami még nagyon meggyes és kötelező minden nyáron, az a meggyleves és a meggylekvár, meg a meggyszörp.

Gyertek, csatlakozzatok a Facebook oldalamhoz, vagy nézzétek meg az ételfotóimat az Instagramon, bonnieanita néven megtaláltok.

“Top 5 meggyes sütemény – ezeket ne hagyd ki!” bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. Én szoktam ilyenkor olyan meggyes sütit csinálni, amit zsemléből kell készíteni…nagyon finom, nagyon szokták szeretni….

    Válasz
    • Szia Gyöngyi,

      Zsemléből? Azt nem ismerem. Megosztod velünk?

      Köszi,
      Bonnie

      Válasz
      • Hát persze…

        Hozzávalók:

        3 db szikkadt (tegnapi) zsemle
        1/2 literes pohár tele kimagozott meggy
        2 dl tej
        7-8 dkg vaj (margarin)
        15 dkg porcukor
        3 db tojás
        1 kiskanál fahéj (ízlés szerint)
        1 vanilliáscukor

        A zsemléket kicsi kockára vágom, és leöntöm a tejjel, összekeverem. A porcukrot, vajat, vanilliáscukrot, a tojássárgákat és a fahéjat jól kikeverem, a tojásfehérjéket felverem habnak. Közben egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazok és prézlizek (magam „gyártom” a zsemlemorzsát). A zsemlekockákat, a masszát, a meggyet és a tojáshabot óvatosan jól összekeverem és a tortaformába öntöm.
        Előmelegített, légkeveréses sütőben 10 percig 200 fokon, majd mérséklem a hőmérsékletet és 180 fokon sütöm még legalább 25 percig. A sütési idő mindig attól függ, hogy mennyi a meggy nedvességtartalma.
        Miután kihűlt csak akkor szeletelem, mert melegen nem lehet szépen szeletelni.
        Siker sütemény – nálunk.

        Üdvözlettel

        Válasz
  2. a zsemlés meggyest én sem ismerem

    Válasz
    • Leírtam a receptet, ki lehet próbálni…..

      Válasz
      • Köszönöm, mindenképpen kipróbálom! 🙂

        Válasz
        • Remélem, ízleni fog….

          Válasz

Hozzászólás a(z) Gyöngyi Miklosiné bejegyzéshez Válasz megszakítása