Citromos-epres álom

  Pár hete vettem két szilikon formát, egy mini kuglófost és egy szív alakút, a kettő egybe volt csomagolva. Régebben nem rajongtam értük, mert folyton beleragadt a tészta, nem is értem, hogy tudtam mindig elbénázni. Azt mondják az okosok, hogy nem kell kivajazni, meg semmi, de én a biztonság kedvéért azért kivajaztam. És most szépen … Olvass tovább

Katalán krém – így készül!

Még karácsonykor az egyik barkácsáruházban lehetett nagyon olcsón ilyen flambírozót kapni, vagy karamellizáló pisztoly, nem is tudom, hogy mi a szakszerű neve. Akkor minden követ megmozgattam, hogy legyen nekem is. Miután megvolt, akkor vettem észre, hogy gáz az bizony nincs benne. Próbálkoztam pár helyen a beszerzésével, azt gondoltam, hogy talán a trafikokban lehet kapni, de … Olvass tovább

Katalán krém – így készül!

Még karácsonykor az egyik barkácsáruházban lehetett nagyon olcsón ilyen flambírozót kapni, vagy karamellizáló pisztoly, nem is tudom, hogy mi a szakszerű neve. Akkor minden követ megmozgattam, hogy legyen nekem is. Miután megvolt, akkor vettem észre, hogy gáz az bizony nincs benne. Próbálkoztam pár helyen a beszerzésével, azt gondoltam, hogy talán a trafikokban lehet kapni, de … Olvass tovább

Az igazi krémtúró

Ha szeretitek a krémtúrót, de az olyan igazi házi finom krémtúrót, akkor itt egy roppant egyszerű és gyors recept. Kiskorú nálunk nagyon imádja. Van, amikor kerül bele mazsola, vagy valami gyümölcs, úgy is elfogy egy adag azonnal. A recept egyszerű és gyors és az íze sokkal-sokkal jobb mint a boltinak. Hozzávalók (2 főre): 250 gramm … Olvass tovább

Az igazi krémtúró

Ha szeretitek a krémtúrót, de az olyan igazi házi finom krémtúrót, akkor itt egy roppant egyszerű és gyors recept. Kiskorú nálunk nagyon imádja. Van, amikor kerül bele mazsola, vagy valami gyümölcs, úgy is elfogy egy adag azonnal. A recept egyszerű és gyors és az íze sokkal-sokkal jobb mint a boltinak. Hozzávalók (2 főre): 250 gramm … Olvass tovább

Új fejléc – új logó

Remélem, hogy tetszik az új fejléc. Kaptam ajándékba egy nagyon kedves barátomtól. Ő nagyon profi ilyen design elemekben, és pontosan olyat csinált, ami nekem is nagyon tetszik. Sajnos a kilétét nem fedhetem fel, mert megkért rá, de ezúton is köszönöm neki. A fotó pedig Sweet Almond Photography érdeme. És ez még nem minden!

Licsi, a szerelemgyümölcs

  Még soha nem vettem/ettem licsit. Ma láttam a boltban, és gondoltam, hogy veszek pár darabot, ideje megkóstolni. Gyorsan le is gugliztam, hogy milyen gyümölcs ez tulajdonképpen. A licsi Dél-Kínában több mint ezer éve termesztett trópusi gyümölcs. Az érett termés húsát a könnyen felszakítható héj leválasztása után nyersen fogyasztják. A hámozott és kimagozott, cukorral megfőzött vagy eltett gyümölcsöt … Olvass tovább

Licsi, a szerelemgyümölcs

  Még soha nem vettem/ettem licsit. Ma láttam a boltban, és gondoltam, hogy veszek pár darabot, ideje megkóstolni. Gyorsan le is gugliztam, hogy milyen gyümölcs ez tulajdonképpen. A licsi Dél-Kínában több mint ezer éve termesztett trópusi gyümölcs. Az érett termés húsát a könnyen felszakítható héj leválasztása után nyersen fogyasztják. A hámozott és kimagozott, cukorral megfőzött vagy eltett gyümölcsöt … Olvass tovább

Karácsonyi játék a Facebookon!

Közeledik a karácsony, készülnek a gasztroajándékok. Akár bonbont is készíthettek. Akinek még nincs ilyen szuper bonbonformája, azt pedig szeretném megajándékozni eggyel. Szóval nyereménysorsolást tartok. (Sajnos az anyagi kereteim nem teszik lehetővé, hogy mindenki kapjon ajándék bonbonformát, pedig de csudijó is lenne, nem? ) Nem kell mást tenni, mint 1, like-olni a Facebook-on a Bonnie konyhája … Olvass tovább

Karácsonyi játék a Facebookon!

Közeledik a karácsony, készülnek a gasztroajándékok. Akár bonbont is készíthettek. Akinek még nincs ilyen szuper bonbonformája, azt pedig szeretném megajándékozni eggyel. Szóval nyereménysorsolást tartok. (Sajnos az anyagi kereteim nem teszik lehetővé, hogy mindenki kapjon ajándék bonbonformát, pedig de csudijó is lenne, nem? ) Nem kell mást tenni, mint 1, like-olni a Facebook-on a Bonnie konyhája … Olvass tovább