Az alábbi receptet a Stahl magazinban találtam, nagyon egyszerű és nagyon finom keksz lesz belőle. Sőt, gluténmentes is, mert liszt nem kerül bele. A lusta keksznek volt marketingelve és tényleg az. Csak egy keverőtálat kell összekoszolni, és mindennel együtt kb 30 perc alatt kész is van.
Hozzávalók: 12 dkg dió, 15 dkg cukor, 2 dkg cukrozatlan kakaópor, 1/4 teáskanál só, 2 tojásfehérje, 1 narancs héja
A sütőt előmelegítettem 160 fokra, majd egy nagy serpenyőben illatosra pirítottam a diót. Amikor kihűlt, akkor összedaráltam a cukorral, majd egy keverőtálba öntöttem. Hozzákevertem a kakaóport, a sót, a narancs héját, és a végén a tojásfehérjéket. Ragacsos massza lett belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis kupacokat halmoztam, kb 2 cm távolságra egymástól, majd 12 percig sütöttem őket. Amikor kész vannak, akkor langyosra hűtöttem a tepsiben, majd leszedtem a sütőpapírról.
Nagyon finom, nagyon csokis és nagyon hamar megvan. Szerintem mandulával is tökéletes lehet, vagy mogyoróval.