Gesztenyepüré sajttorta

Mindig is imádtam a gesztenyepürét, simán eltüntetek egyedül egy egészet. És magában, nem kell tejszínhab se rá. Ez ráadásul egy villámtorta. Nem kell hozzá sok hozzávaló és aki szereti a gesztenyepürét, az imádni fogja. Látványos. Gyors. Finom. Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortaformához: 15 dkg keksz, (oreo kekszet használtam, de megteszi kakaós keksz, vagy zabkeksz … Olvass tovább

Mennyei fahéjas kalács

Nagyon szeretem a fahéj ízét, és már korábban is készítettem fahéjas csigát, de most kipróbáltam egy másik receptet. Ez is nagyon szuper lett, puha, foszlós és szuper fahéjas. Tortaformában szoktam megsütni, mert így nemcsak finom, de látványos péksüteményt tudok tálalni. Hozzávalók: (egész adat 26 cm-es tortaformához) 450 gramm liszt 70 g porcukor 2 tojássárgája 2 … Olvass tovább

Bailey-es extra csokoládétorta

Anyu tavalyi szülinapjakor kísérleteztem tükörglazúrral, akkor csak egy sima csoki mousse volt, amibe került egy kis Baileys, és úgy borítottam be ezzel a nagyon fényes cukros dekorral. Persze neki annyira megízlett az akkori kreálmány, hogy most is olyat kellett csinálnom. Egy kicsit változtattam rajta, a piskótába kakaóbaböret került, a torta közepére pedig Baileys zselé. Fontos, … Olvass tovább

Karácsonyi mézeskalács torta birsalmasajttal és citrusos krémmel

  Az idei karácsonyra gondoltam, hogy megalkotok egy újabb tortát, amibe beletettem mindent, ami a karácsonyra emlékeztet, mézeskalács fűszerek, mandula, narancsos krém és a nagy kedvenc a birsalmasajt. A torta nem bonyolult, egész gyorsan el is készül és egész gyorsan el is fogy.  Most vendégségbe készült a torta, azt mondták, hogy nagyon jó lett.  Hozzávalók:  … Olvass tovább

Red velvet cake citromos mascarpone krémmel

A lányokkal fotózást terveztünk, én pedig egy csodaszép tortát szerettem volna készíteni rá. Mivel a tematika Valentin nap volt, ezért nem is lehetett méltóbb süteményt készíteni, mint red velvet tortát. Ez az a szaftos és finom vörös színű pisktóta, belül citromos, habos krémmel. A burkolást most olasz vajkrémmel oldottam meg, amivel nagyon könnyű dolgozni és … Olvass tovább

Passion fruit mousse torta tükörglazúrral

Mindig is nagyon tetszettek a tükörglazúros torták és annak ellenére, hogy iszonyatosan bonyolultnak néznek ki, nem azok. Legalábbis most ez elsőre sikerült és nagyon büszke is vagyok magamra. 🙂 Ízvilágát tekintve is nagy kedvencem, odavagyok a passion fruit kellemes fanyarságáért, főleg, ha egy kis csokoládéval párosul. Hát még ha van benne egy kis alkohol is. … Olvass tovább

Mindenmentes sajttorta

Sajttorta mindenmentes verzióban. Készült már cukormentes, meg gluténmentes, most még a laktózérzékenyekre is figyeltem, így ez a sajttorta laktózmentes is lett. Kép persze nem készült róla, mert mire odajutottunk, hogy lefotózzuk, addigra már elfogyott a fele. De azért ezt dokumentáltam. 🙂 Látszik, hogy nagyon könnyű lett a krém, szinte habkönnyű volt. Hozzávalók: 25 dkg gluténmentes/cukormentes … Olvass tovább

Epres sajttorta cukormentesen

Sajttorta cukormentes verzióban. Mit is mondhatnék. Kati szülinapja közeledett és tavaly egy cukormentes epertorát kapott, gondoltam, idén is illene valami hasonlóval felköszönteni. Meg közben ki akartam próbálni, hogy milyen a sós karamellás sajttorta, mert a Pasi az életemben arra vágyott. Így a lenti adagból hat kis sajttorta pite lett. Kiskorú is kapott belőle, szóval teljes … Olvass tovább

Mennyei kastélytorta – cukrásztétel

A cukrásztételek egyike volt a kastélytorta is, így muszáj volt ezt is elkészítenem. Nem igazán ismertem ezt a tortát, de kellemes csalódás volt, mert nagyon finom. A kakaós piskóta és a habos karamellkrém nagyon összeillik. Szórakoztam egy kicsit még a karamell lapokkal is a tetejére. Szerintem szép lett. 🙂 A recept nem bonyolult, szóval bátran … Olvass tovább