Fahéjas forró csokoládé

Télen, amikor kint esik a hó és fúj a szél, nincs is jobb annál, mint bekuckózni a kanapéra egy jó könyvvel és forró csokoládét iszogatni. Ha már forró csokoládé, akkor számomra fontos, hogy legyen is benne jó minőségű csokoládé, ne csak kakaópor. Meg lehet bolondítani valami fűszerrel, én most fahéjat tettem bele. A tetejére jár … Olvass tovább

A legfinomabb eperleves 5 perc alatt!

Végre itt az eperszezon, és már lehet finom érett epret kapni a boltokban és a piacokon! Épp csapatépítésről tartottunk fel a fővárosba a pénteki napsütésben, amikor a gyümölcslevesek lett a téma a kocsiban. Hát mit ne mondjak, azonnal muszáj volt egy eperlevest készítenem, annyira megkívántam. Nem szeretem a megfőzött és liszttel elkészített epret, ezért ez … Olvass tovább

A nyár íze pohárban – görögdinnyés frissítő 2 perc alatt

  Most egy villámrecept következik, szerintem gyorsabban kész volt az ital, mint hogy a posztot megírom róla. A görögdinnye a nyár íze. Mindig bennem van az érzés és a kép, ahogy a Balaton parton dinnyézünk.  És tényleg nem maradhat dinnyeevés nélkül a nyár. Mennyire vártuk, hogy olcsóbb legyen, még rémlik valami 19 Ft/kg-os ár is. … Olvass tovább

Fahéjas meggylekvár és meggyszörp

Meggylekvárt minden évben készítek. Ez a kedvencem a lekvárok közül. Rizsfelfújttal is tökéletes, tejberizzsel is, de akár csak muffinba töltve. Vagy egy vajas zsemlén. Tejjel, mert mi mással. Szokás szerint vettem egy óriási mennyiséget a piacon, 10 kg volt pontosan. Aztán készült még belőle meggyleves, meggyes-mákos süti, meg meggyes-rácsos pite is. Hozzávalók: 5 kg meggy, … Olvass tovább

Eperlekvár és eperszörp

Tegnap bevásároltam epret és mára kész is a lekvár. A recept a régi, amit még Kata barátnőm osztott meg velem idestova négy éve. Ez roppant egyszerű és nagyszerű! Nem szeretek semmi tartósítószert hozzáadni, csak gyümölcsöt és cukrot. Szerencsére eddig még soha nem romlott meg egyik üveggel sem, bár tény, hogy hamar elfogyott mindig. Hozzávalók: 3 … Olvass tovább

Eperlekvár és eperszörp

Tegnap bevásároltam epret és mára kész is a lekvár. A recept a régi, amit még Kata barátnőm osztott meg velem idestova négy éve. Ez roppant egyszerű és nagyszerű! Nem szeretek semmi tartósítószert hozzáadni, csak gyümölcsöt és cukrot. Szerencsére eddig még soha nem romlott meg egyik üveggel sem, bár tény, hogy hamar elfogyott mindig. Hozzávalók: 3 … Olvass tovább

Házi bodzaszörp, az igazi

A bodzaszörp a kedvencem. Szénsavas vízzel, citrommal, mentával a legfinomabb! És igyekszem minden évben elegendő szörpöt készíteni, hogy legalább a nyárra elég legyen, de sosem szokott elég lenni. Pár nap vagy hét és megisszuk mindet. Az idén az éjszakait bodzaszedést választottam, de nagy hiba volt. Az útszéli lámpák fénye és a bodza illat elbódított, és … Olvass tovább

Házi bodzaszörp, az igazi

A bodzaszörp a kedvencem. Szénsavas vízzel, citrommal, mentával a legfinomabb! És igyekszem minden évben elegendő szörpöt készíteni, hogy legalább a nyárra elég legyen, de sosem szokott elég lenni. Pár nap vagy hét és megisszuk mindet. Az idén az éjszakait bodzaszedést választottam, de nagy hiba volt. Az útszéli lámpák fénye és a bodza illat elbódított, és … Olvass tovább

Italok másnapra

Tudom, ilyenkor azt szokták mondani, hogy másnap is igyunk alkoholt, hát nem tudom, én sosem tudnék másnaposan megint alkohol inni. Január 1-én vagy másnapos az ember, vagy ha éppen gyerkőcös programja volt, akkor szimplán éhes. Most két italt hoztam, az egyik szerintem másnaposan tökéletes lehet, bár a másik is. Én szoktam szeretni másnap a tejes … Olvass tovább

Italok másnapra

Tudom, ilyenkor azt szokták mondani, hogy másnap is igyunk alkoholt, hát nem tudom, én sosem tudnék másnaposan megint alkohol inni. Január 1-én vagy másnapos az ember, vagy ha éppen gyerkőcös programja volt, akkor szimplán éhes. Most két italt hoztam, az egyik szerintem másnaposan tökéletes lehet, bár a másik is. Én szoktam szeretni másnap a tejes … Olvass tovább