Macaron-bonbon – amikor a B. terv jobb lesz, mint az A.terv valaha is lehetett volna…

A csajokkal karácsonyi közös sütést szerveztünk, macaron és bonbonkészítés volt a téma. Szerettünk volna zöld-piros macaront készíteni és sok-sok féle bonbont. Reggel még nem gondoltuk, hogy olyat készítünk, mint még senki soha. (legalábbis nem hallottunk ilyenről sehol) De hát a kreativitás nem ismer határokat. Megalkottuk a macaron-bonbont, ami egy finom csokoládéba zárt macaront tartalmaz, vagyis … Olvass tovább

Így készíts látványos sütinyalókát!

Kiskorú névnapja közeledett, gondoltam, hogy sütök neki valami tortát, de ő inkább sütinyalókát kért. A konyha falán be van keretezve pár általam készített édesség, és onnan mutatta, hogy ő bizony olyan sütinyalókát szeretne. Szóval adott volt a feladat. A neten keresgéltem recepteket, mert répa most nem volt itthon, így maradt a sima csokis piskóta. Hozzávalók: … Olvass tovább

Karácsonyi trüffelt mindenkinek!

Hétvégi gasztro workshop volt nálam, jöttek a lányok kekszet, trüffelt és bonbont készíteni. Nagyon jó kis délután volt, nyakig csokisak lettünk. Hozom is gyorsan a trüffel receptjét, mert ez olyan eszméletlen finom volt, hogy csak na! Hozzávalók (nekünk sok kicsi gömb lett, de kb 30-40 darab normál lesz): 80 gramm habtejszín 10 gramm méz 100 … Olvass tovább

Zserbó új formában

Múltkor a Sacher tortából készítettem tekercset, itt találjátok a receptet, most pedig egy másik klasszikusból készítettem golyókat, vagy gombócokat. Igen, ez a zserbó. Maradt még télről egy kis dió, itt volt az ideje, hogy elhasználjam. Akik kóstolták, azt mondták, hogy eszméletlen finom lett. Hát szerintem is. Roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük, szerintem nem igényel többet … Olvass tovább

Húsvéti likőrös-marcipános bonbonok

Idén húsvétkor végre használtam a tavaly megvásárolt bonbonformát. És mennyire jó ötlet volt. Kiskorú azonnal elpusztította az összes bonbont, pedig elvileg tartalmazott egy kis alkoholt. Vagy talán azért ízlett neki ennyire? 🙂 Hozzávalók (ebből az adagból 20 bonbon lett): 150 gramm étcsokoládé 2 dl tejszín 100 gramm natúr marcipán két löttyintés Baileys likőr 1. Vízgőz … Olvass tovább

Macaron-bonbon – amikor a B. terv jobb lesz, mint az A.terv valaha is lehetett volna…

A csajokkal karácsonyi közös sütést szerveztünk, macaron és bonbonkészítés volt a téma. Szerettünk volna zöld-piros macaront készíteni és sok-sok féle bonbont. Reggel még nem gondoltuk, hogy olyat készítünk, mint még senki soha. (legalábbis nem hallottunk ilyenről sehol) De hát a kreativitás nem ismer határokat. Megalkottuk a macaron-bonbont, ami egy finom csokoládéba zárt macaront tartalmaz, vagyis … Olvass tovább

A legkülönlegesebb: chilis-fügés bonbon

Cafeblogos kérésre választottam ezt a receptet, mint kedvenc, mint legkülönlegesebb bonbon, mert tökéletes ajándék, mámoros ízvilágú bonbon, a téli hideg időben mindig felmelegít. Szóval rajta, próbáljátok ki! ———————————————– Tegnap muszáj volt vennem még egy pralinés formát. Mert ugye van a cipős-táskás, de valljuk be, azért a cipő részébe elég ügyesnek kell lenni, hogy tölteléket tudjunk … Olvass tovább

Rumos-meggyes praliné

Még a nyáron tettem el meggyet úgy is, hogy rumot öntöttem rá (csak fehér rum volt itthon) és egy kis cukrot tettem rá és kész. Hát isteni finom lett! A meggyek roppanósak, finomak, nagyon! És most mivel sikerült egy új pralinéformát beszereznem, ki is próbáltam. A krémhez 1 dl tejszínt forraltam, ezt öntöttem az előzőleg … Olvass tovább

Rumos-meggyes praliné

Még a nyáron tettem el meggyet úgy is, hogy rumot öntöttem rá (csak fehér rum volt itthon) és egy kis cukrot tettem rá és kész. Hát isteni finom lett! A meggyek roppanósak, finomak, nagyon! És most mivel sikerült egy új pralinéformát beszereznem, ki is próbáltam. A krémhez 1 dl tejszínt forraltam, ezt öntöttem az előzőleg … Olvass tovább

Bailey’s-es marcipánkrémes praliné

Az egyik legfinomabb praliné, amit csináltam. A recept: a praliné bevonata étcsokoládé volt, azt hiszem az Aldi, vagy Lidl-ben vásárolt Amazonas étcsoki, talán az volt a 70 %-os?? Na, mindegy, szóval magas kakaótartamú étcsoki kell hozzá. A bevonat készítését már itt leírtam. A krémet pedig úgy készítettem, hogy 10 dkg marcipánt apró darabokra vágtam, az … Olvass tovább