Macaron-bonbon – amikor a B. terv jobb lesz, mint az A.terv valaha is lehetett volna…

A csajokkal karácsonyi közös sütést szerveztünk, macaron és bonbonkészítés volt a téma. Szerettünk volna zöld-piros macaront készíteni és sok-sok féle bonbont. Reggel még nem gondoltuk, hogy olyat készítünk, mint még senki soha. (legalábbis nem hallottunk ilyenről sehol) De hát a kreativitás nem ismer határokat. Megalkottuk a macaron-bonbont, ami egy finom csokoládéba zárt macaront tartalmaz, vagyis macarondarabkákat, ezzel pedig egy ilyen” crispy és crunchy” bonbon lett.  Nézzük csak hogy készül.

Hozzávalók 15 darabhoz:

150 gramm étcsokoládé és egy tepsi elrontott színes macaron (nekünk narancssárga volt, bár piros ételfestékkel készítettük)

Végy egy adag elrontott macaront, majd egy éles késsel darabold fel apróra.

IMG_3366_kezdet

Nagyon apróra kell darabolni, hogy a csokiformában több kis darab is kerüljön.

IMG_3354_vágás

A csokoládét vízgőz felett meg kell olvasztani, megfelelően temperálni (2/3 részt megolvasztani, majd hozzákeverni a maradék 1/3-as részt, és összekeverni) és amikor 32 fok körüli, akkor bele kell szórni a macaron darabkákat (Dóri nagyon profin csinálja) és jól elkeverni.

IMG_3358_csokiva

Aztán az előzőleg elmosogatott és teljesen vízmentesített formákba kanalazni. Mi most egy szívecskés formát használtunk.

IMG_3363-formába

A formát utána hűtőbe tettük és megvártuk, amíg teljesen megdermed. Mélyhűtő esetén kb fél óra, rendes hűtő esetén legalább 1 óra. A kipattintást óvatosan kell végezni, hogy szép egész bonbonokat kapjunk.

IMG_3408-kinyom

És íme a végeredmény, a finom csokoládé és a még finomabb macaron egyesülése. Krémes és roppanós. És mutatós.

IMG_3414_elrontmacaron

És még egy tipp, hogy mire is lehet használni az evőpálcikát, pl bonbontöltésre. Nézzétek csak Kati profizmusát!

IMG_3340_katipalca

Szólj hozzá!