Mindig is imádtam a gesztenyepürét, simán eltüntetek egyedül egy egészet. És magában, nem kell tejszínhab se rá. Ez ráadásul egy villámtorta. Nem kell hozzá sok hozzávaló és aki szereti a gesztenyepürét, az imádni fogja. Látványos. Gyors. Finom.
Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortaformához:
15 dkg keksz, (oreo kekszet használtam, de megteszi kakaós keksz, vagy zabkeksz is)
8 dkg vaj
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
A kekszet mozsárban széttöröm, hogy morzsás legyen. A 8 dkg vajat megolvasztom, összekeverem a keksszel és a tortaforma aljába egyengetem. Beteszem a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet.
A tejszínt felverem habbá, majd kiolvadt gesztenyemasszát és mascarponét rákanalazom és habverővel elkeverem. Én most aránylag finom gesztenyemasszát kaptam, de ízlés szerint lehet még ízesíteni egy kis rummal, vaníliás cukorral.
A krémet rákanalazom a kekszes alapra, elegyengetem és már mehet is a hűtőbe. Nekem egy éjszakát állt, de talán elég pár óra is neki.
A tetejére csokicsillagot tettem, de lehet gesztenyemasszát is reszelni, vagy egyszerűen csak egy kis tejszínhabbal feldobni.
A csodálatos képekért köszönet Sweet Almond Photography-nak!