Húsvéti receptek – bloggerajánló

Összegyűjöttem pár húsvéti receptet más gasztroblogokról is, hogy tudjatok csemegézni. Sweet Home Bakes oldalán egy cukormentes, kovászos kalácsreceptet találtam. Szerintem gyönyörű és mivel teljeskiőrlésű lisztből készül, még egészségesebb is. Sweet & Crazy blogról, amit egy régi kolléganő vezet, egy nagyon finom, bodzás-citromkrémes linzert hoztam, természetesen tojás formájában. Wannabechef oldaláról pedig egy fügés-csokoládés kuglófot hoztam.

Mennyei fahéjas kalács

Nagyon szeretem a fahéj ízét, és már korábban is készítettem fahéjas csigát, de most kipróbáltam egy másik receptet. Ez is nagyon szuper lett, puha, foszlós és szuper fahéjas. Tortaformában szoktam megsütni, mert így nemcsak finom, de látványos péksüteményt tudok tálalni. Hozzávalók: (egész adat 26 cm-es tortaformához) 450 gramm liszt 70 g porcukor 2 tojássárgája 2 … Olvass tovább

Almás kelt palacsinta, ahogy a Nagyi csinálta

Hétvégén nincs is jobb program mint közösen sütni/főzni. A munkamegosztás általában úgy van, hogy a főétel (húsétel) pasi feladat, a desszert meg az enyém. Már fonnyadtak az almák a konyhapulton, amikor az én Drágám kitalálta, hogy süssek belőle almás kelt palacsintát. Nálam eddig az almás palacsinta olyan volt, mint a sima palacsinta, csak belereszeltem az … Olvass tovább

Valentin napi cupcake szerelmes üzenettel

A Sweet Valentine fotózáskor nemcsak a torta volt terítéken, hanem készítettem extra cuki cupcake-et is, amit titkos üzenettel díszítettünk. Akár a szerelmünknek Valentin napra, akár még anyák napjára is el tudom képzelni. Sőt, csak úgy is, hiszen nemcsak ezeken az ünnepeken kell a szeretteinkre figyelni, hanem egész évben. A muffin egy citromos muffin volt, mostanában … Olvass tovább

Pink csoda: Baileys-es étcsokoládés mousse

Mindig is nagyon tetszettek a tükörglazúros desszertek és már karácsony óta ott pihent a mousse forma a szekrényben, épp itt volt az ideje kipróbálni. Azt fontos leszögezni, hogy ez nem egy 20 perces süti, de megéri a rá fordított időt, mert csodaszépen néznek ki. A tükörglazúr receptek közül az alábbit választottam, mert nem volt glükózom, … Olvass tovább

Valentin-napi édes meglepetések

Nemsokára itt a szerelmesek napja Valentin (Bálint) nap. Van, aki tartja, van, aki sikítófrászt kap tőle. Szent Bálint a szerelmesek védőszentje, és ezen a napon, minden év február 14-én a szerelmesek megajándékozzák egymást. Általános iskolában még én is küldtem az egyik osztálytársamnak szerelmes képeslapot, aztán középiskolában pedig kaptam egy titkos szerelmemtől. Az elmúlt pár évben … Olvass tovább

Karácsonyi muffin répából

Ezt a receptet répatortához szoktam használni, de muffinformában megsütve is ugyanolyan finom. Szép díszítéssel a tetején karácsonyi partifalatoknak is megfelel. Az íze pedig mennyei. A répát meg egyáltalán nem is lehet érezni benne, viszont általa szaftos és puha lesz a tészta. A karácsonyi ízvilágot a fahéj, szerecsendió és gyömbér adja. Nagyon intenzív íze lesz. Hozzávalók … Olvass tovább

Mézeskalács kuglóf karácsonyra

Ez a legtökéletesebb kuglóf recept szerintem. Nagyon puha, még másnap is, finom, omlós… tényleg, ki kell próbálni. Egyszerű is, hamar kész van. Most karácsonyi ízvilágban sütöttem, de ízlés szerint lehet változtatni, akár sima vaníliás kuglófra is. A tészta egy nagy kuglófra elég, vagy egy tepsi (6-8 db) kis kuglófra. Én most kicsiket sütöttem. Hozzávalók: 20 … Olvass tovább

Almás pite muffin karamell krémmel

Annyira megkívántam az almás pitét, de nem volt kedvem órákat bíbelődni vele, így gyorsan sütöttem egy muffint, almás fahéjas töltelékkel és karamelles mascarpone krémmel a tetején. Gyorsan elkészült, gyorsan el is fogyott. Hozzávalók a muffinhoz: 1 db M-es méretű tojás, 1 kis joghurt 0,8 dl napraforgó olaj, 120 gramm cukor, 160 gramm liszt, fél zacskó … Olvass tovább

Cinnamon roll – az igazi amerikai fahéjas csiga

Az interneten mindig előbukkannak azok a videók, amikben tipikus amerikai édességeket készítenek. És az ágyban fetrengve hétvégén pont szembejött a videó a fahéjas csigáról, ami tipikus amerikai desszert, jól nyakon öntik a fahéjas kelt tésztát még egy kis cukros mázzal. Ennek nem lehet elállni, így muszáj volt elkészítenem. Tipikus amerikai szokás, hogy a mértékegység az … Olvass tovább