Valentin napi cupcake szerelmes üzenettel

A Sweet Valentine fotózáskor nemcsak a torta volt terítéken, hanem készítettem extra cuki cupcake-et is, amit titkos üzenettel díszítettünk. Akár a szerelmünknek Valentin napra, akár még anyák napjára is el tudom képzelni. Sőt, csak úgy is, hiszen nemcsak ezeken az ünnepeken kell a szeretteinkre figyelni, hanem egész évben.

A muffin egy citromos muffin volt, mostanában nagyon megszerettem ezt az ízvilágot. Krémnek pedig a nagysikerű olasz vajkrémet használtam, amivel nagyon könnyű dolgozni és az édes vaníliás krém pont illett a savanykás, citromos tésztához. A vajkrémet színezni is nagyon könnyű, így készült rózsaszín és fehér krémes verzió is.

Elkészítési idő:
muffin előkészítés 5 perc, sütés 20 perc, hűlés 30 perc
krém készítés: 30 perc
díszítés: 10 perc

Hozzávalók a muffinhoz:
1 db M-es méretű tojás,
1 kis citromos joghurt
0,8 dl napraforgó olaj,
120 gramm cukor,
160 gramm liszt,
fél zacskó sütőpor,
fél citrom leve
1 citrom reszelt héja

Muffinok elkészítése: a roppant gyors és egyszerű “egyetlen edény koszolós” módszert választottam. A tojást, olajat, joghurtot, cukrot és a citrom levét, héját kézi habverővel összekevertem egy nagyobb műanyag keverőtálban, aztán hozzáadtam a lisztet, majd a végén a sütőport. A végén csak sima kanállal összekevertem. Muffinformába kapszlikat tettem, majd ebbe kanalaztam háromnegyedéig a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 15-17 percig légkeveréses módban. Megvártam míg kihűlnek.

Hozzávalók az olasz vajkrémhez
3 tojásfehérje
60 ml víz
215 gramm kristálycukor
csipet só
vanília kivonat
300 gramm vaj

A vizet és a cukrot keverjük össze és egy edényben tegyük fel főni, cukorszirupot kell belőle főzni. 118 fokig kell melegíteni, ehhez jó, ha van cukorhőmérőd, ha nincs, akkor akkor kell abbahagyni, amikor már sziruposodik.
Közben a fehérjéket kemény habbá kell verni, itt fontos, hogy tényleg kemény hab legyen. Majd amikor kész a cukorszirup, akkor lassan hozzá kell csurgatni a tojásfehérje habhoz, de úgy, hogy közben a robotgép még erőteljesen verje, tehát folyamatosan keverje össze őket. A cukorsziruppal vigyázzatok, mert nagyon forró. Ha hozzáadtuk az összes cukorszirupot, akkor mehet bele a csipet só, majd addig kell verni, amíg ki nem hűl. Látni fogjátok, hogy már újra egy kemény habot kaptok. Ekkor kell a puha (nem folyós) vajat belekockázni és elkeverni a robotgéppel. A végén megy bele a vanília aroma, azzal is el kell keverni. Kész is a vajkrémünk.

A vajkrémet habzsákba töltöttem. Úgy a legegyszerűbb, ha a habzsákot egy pohárba tesszük, és úgy kanalazzuk bele a krémet. A kihűlt muffinokat pedig krémmel díszítettem. Itt a fantáziátokra van bízva, hogy melyik dekorcsővel dolgoztok.

A Kertes Ház Magazin oldalán szuper tippeket találtok, hogy hogyan tegyétek még szebbé a Valentin napot, hogyan lehet romantikus hangulatot teremteni. A kis szívecskés üzenet a cupcakebe szúrva például nagyon ötletes, Papier and Paper készítette.

A legnagyobb kedvenc nekem Bluer Design tortatála volt, odavagyok a formájáért és a színéért is. Akár egy esküvőn is el tudom képzelni így a desszertasztalt. Csodaszép!

A képek nem jöhettek volna létre egy szuper csapat nélkül:
Stylist: Kertes Ház Magazin
Fotó és helyszín: Bluer Design
Stenciles dekor: Pagina Galéria
Papír dekor: Papier&Paper

Remélem, tetszett a recept, várlak Titeket a Facebook oldalamon, és az Instagramon is.