Ezt a szuper muffin receptet elkészíthetitek akár gasztroajándéknak is, úgy, hogy egy nagyobb üvegbe rétegesen belekanalazzátok a száraz hozzávalókat. Fontos, hogy a sütőporral és a liszttel kezdjük a rétegezést, mert utána az elkészítésnél pont azok kerülnek a végén a tésztába. Ebből az adagból két adag muffin lesz, és egy nagy csatos üveget pont megtölt. A csatos üveget beszerezhetitek pl az Ikeában is.
Hozzávalók:
alulról felfele az üvegbe a száraz rész:
1 sütőpor,
25 dkg liszt,
10dkg zabpehely,
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék,
1 bourbon vaníliás cukor,
50 gramm kandírozott narancshéj,
20 dkg barna cukor
Ehhez kell még majd hozzáadni az alábbiakat:
2 kis poharas joghurt,
1,5 dl olaj,
2 tojás,
összekeverni, kapszlival bélelt muffinformába kanalazni, és 180 fokos sütőben 18 percig sütni.
Amikor elkészülnek, meg kell várni, hogy teljesen kihűljenek és akkor lehet dekorálni, például magyal cupcake-nek.
Magyal cupcake
A karácsony növénye a magyal, és ez a dekoráció a muffin tetején is nagyon jól mutat. Ehhez szükség van 250 gramm mascaprone krémre, amit 2 evőkanál porcukorral kevertem ki, tettem hozzá egy kis vaníliaaromát is. Habzsákba töltve, halmokat nyomunk a muffin tetejére.
Sötétzöld marcipánból levél kinyomóval leveleket formázunk (bár ez sima levél lett ugye), piros marcipánból pedig kis gömböket formázunk. A krém tetejére tesszük a marcipán formákat, majd megszórjuk az egészet kókuszreszelékkel, mintha havas lenne.
Fotó: Sweet Almond Photography
DIY: Kertes Ház Magazin
Címke design: Barberry Design
Ha tetszett a poszt, gyere a Facebookra, vagy keresd ételfotóimat az Instagram-on!
Kedves Készítő!
Érdeklődnék, hogy mekkora üvegre (űrtartalom) lenne szükségem a hozzávalókhoz?
Köszönöm a válaszát!
Kedves Zita,
ez ilyen Ikeás csatos üveg, ránézésre legalább 4 dl-es.
Üdv,
Bonnie
Köszönöm! 🙂