Mézeskalács kuglóf karácsonyra

Ez a legtökéletesebb kuglóf recept szerintem. Nagyon puha, még másnap is, finom, omlós… tényleg, ki kell próbálni. Egyszerű is, hamar kész van. Most karácsonyi ízvilágban sütöttem, de ízlés szerint lehet változtatni, akár sima vaníliás kuglófra is. A tészta egy nagy kuglófra elég, vagy egy tepsi (6-8 db) kis kuglófra. Én most kicsiket sütöttem. Hozzávalók: 20 … Olvass tovább

Pékség az otthonodban! – Csokoládés kalács reggelire

Anett mesélte, hogy a hétvégén milyen finom kalácsot csinált. Csokis volt a belseje és milyen jó állaga lett, másnap is tökéletes. Gondoltam, hogy kipróbálom, meglepem vele Kiskorút, mert amiben csoki/kakaó van az biztosan bejön neki. (Sajnos az amerikai palacsinta végül győzelmet aratott a kalács felett, szóval ennyi erről.) De legalább szombat reggel frissen sült kaláccsal … Olvass tovább

Mennyei fahéjas kalács

Nagyon szeretem a fahéj ízét, és már korábban is készítettem fahéjas csigát, de most kipróbáltam egy másik receptet. Ez is nagyon szuper lett, puha, foszlós és szuper fahéjas. Tortaformában szoktam megsütni, mert így nemcsak finom, de látványos péksüteményt tudok tálalni. Hozzávalók: (egész adat 26 cm-es tortaformához) 450 gramm liszt 70 g porcukor 2 tojássárgája 2 … Olvass tovább

Így készíts medvehagymás lenmaglisztes sajtost!

Végre itt a tavasz és már lehet medvehagymát szedni/venni. Szedni mondjuk én még nem mertem, bár lehet, hogy egy kirándulással egybekötve kellemes program lehet. Mindenesetre most az egyszerűbb utat választottam, és lementem a piacra. Reménykedtem benne, hogy tényleg medvehagyma lesz és nem gyöngyvirág. Mert az ugye mérgező. A recept a korábbi sajtos pogácsa recept, amit … Olvass tovább

A család kedvence: leopárd kalács

A netet meghódította ez a különleges kalács, és gondoltam, hogy kipróbálom. Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, és nagyon finom lesz. Tökéletes egy hétvégi reggelihez, nálunk hamar el is fogyott. Az eredeti recepten kicsit módosítottam, ami a cukrot illeti, most nagyon rákattantam a barna cukorra és szinte mindent ezzel készítek. A narancs nagyon finom benne, azt nehogy … Olvass tovább

Cinnamon roll – az igazi amerikai fahéjas csiga

Az interneten mindig előbukkannak azok a videók, amikben tipikus amerikai édességeket készítenek. És az ágyban fetrengve hétvégén pont szembejött a videó a fahéjas csigáról, ami tipikus amerikai desszert, jól nyakon öntik a fahéjas kelt tésztát még egy kis cukros mázzal. Ennek nem lehet elállni, így muszáj volt elkészítenem. Tipikus amerikai szokás, hogy a mértékegység az … Olvass tovább

Teljeskiőrlésű hamburgerzsemle

A hamburgert imádom. Szinte bárhol-bármikor tudnék enni. Persze azért nem akármilyet. Korábban is készítettem már házi bucit, de most kipróbáltam teljeskiőrlésű lisztből is. A recept kitől mástól lenne, mint Limarától, imádom a receptjeit! Most feleztem az adagot és a lisztet teljeskiőrlésűre módosítottam, így négy normál méretű hamburgerzsemle lett. Limara eredeti zsemlereceptjét itt találjátok.  Hozzávalók: 1 … Olvass tovább

Így készíts otthon diós, kakaós csigát vagy túrós táskát!

A cukrászvizsgán több tételben is szerepelt a blundeltészta, ami egy hajtogatott élesztős tésztát takar, ebből készül a kakaós csiga, a vaníliás csiga, a túrós táska vagy a diós csiga. A cukrászdákban leveles margarinnal készítik, de szerintem sokkal finomabb vajjal elkészíteni. Nálam a margarin eleve ki van zárva, évek óta nem vettem és nem is szándékozom … Olvass tovább

Ezért a kalácsért őrült meg az internet!

Mióta tele van a Facebook falam sok-sok gasztro videóval, ahol kb 30 másodpercben mutatják be, hogyan kell kalácsot sütni, hogyan kell muffint, vagy tortát díszíteni, azóta sokkal nagyobb a kísértés, hogy mindent kipróbáljak. Meg azóta sokkal többet lógok a Facebookon is. Most a hosszú hétvégén is szembe jött velem az alábbi kis videó, és nem … Olvass tovább

Limara-féle tökéletes hamburgerzsemle

Nagy rajongója vagyok Limarának és bármilyen péksütemény készítése előtt az ő blogja az első, amit megnézek. Így van ez a hamburgerzsemlével is, hogy mindig az ő receptjét készítem el, mert ez bevált és tökéletes. Itt találjátok az eredetit, ez pedig az enyém, joghurt helyett tejszínnel, mert csak az volt itthon. Hozzáteszem, hogy tejszínnel is ugyanolyan … Olvass tovább