Ezért a kalácsért őrült meg az internet!

nutellás kalács

Mióta tele van a Facebook falam sok-sok gasztro videóval, ahol kb 30 másodpercben mutatják be, hogyan kell kalácsot sütni, hogyan kell muffint, vagy tortát díszíteni, azóta sokkal nagyobb a kísértés, hogy mindent kipróbáljak. Meg azóta sokkal többet lógok a Facebookon is. Most a hosszú hétvégén is szembe jött velem az alábbi kis videó, és nem bírtam ki, hogy ne készítsem el a kalácsot. Hát mit ne mondjak, megérte, ez valami isteni eledel! A videót érdemes megnézni, mert a formázást szuperül mutatja! És a megtekintési számból ítélve, elég sikeres recept.

Hozzávalók:
450 gramm liszt
70 g porcukor
2 tojássárgája
2 dkg olvasztott vaj
3 dl tej
egy zacskó szárított élesztő, vagy egy fél kocka élesztő
1 teáskanál cukor
Nutella
tojásfehérje a tetejére

A langyos tejbe szóróm a cukrot, majd az élesztőt is, hagyom felfutni. Közben a lisztet és a porcukrot átszitálom, majd hozzáadom a tojássárgájákat és az olvasztott vajat, végül pedig a felfutott élesztős tejet.

A tálas robotgépemmel gyúrtam össze, majd hagytam keleszteni kb egy órát. Utána átgyúrtam, négy részre osztottam, és mind a négyet kör alakúra nyújtottam. Egy tortaformát tettem mindegyikre és a kör belső részét megkentem Nutellával. Három tésztalap estén tettem így, majd ezeket egymásra helyeztem. A tetejére záróként egy sima kinyújtott tésztalap került. És innen érdemes a fenti videóra kattintani, azon nagyon szuperül bemutatja a formázást.

Kattints a videóért!

180 fokos sütőben sütöttem 18 percig. Fontos, hogy a formázást már a sütőpapíron tegyük meg, mert megformázva nehezebb átemelni a sütőpapírra.

nutellás kalács

Szólj hozzá!