Gyerekek kedvence: csupa édesség torta!

torta

Korábban készítettem már ilyen tortát, és most Kiskorú is ilyet kért magának a névnapjára. Csupa édesség van a tetején, én most gumicukrot is tettem rá, mert azt nagyon szereti.

Szerintem ez az a torta, ami minden gyerek kedvence lehet. Nálunk most vaníliakrémmel és pár kis nutella cseppel készült a krém. Ez a vaníliakrém annyira finom, hogy komolyan önfegyelem kellett, hogy maradjon a tortára is.

Hozzávalók:( 24 cm-es tortaformához)

A piskótához:
150 gramm cukor, és 60 gramm cukor a tojásfehérjéhez
265 gramm liszt
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 sütőpor

A vaníliakrémhez (24 cm-es tortához):
3 tojás
6 evőkanál liszt
6 dl tej
30 dkg vaj
210 gramm porcukor
2 vaníliás cukor/1 vaníliarúd kikapart belseje

A tetejére:
2 doboz/zacskó vaníliakrémmel töltött ostya
egy marék gumicukor, Schocobananen, Smarties, csokigolyók, tejkaramella, igazából válogatható, hogy mit tegyünk a tetejére

1. A sütőt előmelegítettem 175 fokra. A tortaformát kibéleltem sütőpapírral, az oldalát is úgy, hogy a sütőpapír kicsit magasabb legyen, mint a tortaforma széle.

2. A lisztet, a sütőport elkevertem egy kis edényben. A tojásokat kettéválasztottam, majd a fehérjét a 60 gramm cukorral habosra vertem. A sárgájákat pedig a 150 gramm cukorral habosra vertem, majd hozzákevertem a tejet és az olajat is. Hozzáadtam a lisztes keveréket, még mindig habverővel, majd utána kanállal óvatosan összeforgattam, és máris mehetett a formába. 50 percig sütöttem, fontos, hogy a közepe is jól megsüljön. Tűpróba mindenképpen szükséges a végén. Amikor megsült a piskóta, kivettem a formából és megvártam míg teljesen kihűl.

Amíg sül a tészta, addig van idő elkészíteni a krémet. Amúgy ezt a piskótát nagyon könnyű vágni, nagyon szépek lesznek. És utána könnyű is a krémekkel is a munka.

3. A vaníliakrémhez a tojásokat a tejjel, liszttel és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Itt fontos, hogy kevergessük, nehogy a végén rántotta legyen belőle, vagyis inkább palacsintatészta. Aztán félretesszük kihűlni. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tojásos krémhez, robotgéppel jól elkeverjük és próbáljuk nem megenni mindet, hogy a tortába is maradjon.

4. A piskótát három egyenlő részre vágtam, majd szintenként megkentem a krémmel. Mindegyik szintre tettem egy kis nutellát is, kb 2 evőkanál lehetett, hogy feldobja a vanília krémet.

5. A tortát kívülről is bekentem a krémmel, majd az ostyarudakat óvatosan az oldalára ragasztottam. Egy kis szalaggal rögzítettem a végén, de a hűtőben teljesen odaragadnak. A tetejére is tettem az ostyarúdból, hat részre osztottam a tetejét, és különböző édességeket, és cukorkákat szórtam rá. Egy éjszakára hűtőbe kerül, és másnap már lehet is fogyasztani. Belülről így néz ki.

torta

Szólj hozzá!