A gesztenyerpüré nagy kedvencem, akár klasszikusan tejszínhabbal, akár torta formájában, és most tiramisuként készítettem. Hát nagyon jó lett, a kávé, tejszínhabos gesztenye és a kakaó a tetején együtt mennyei. A recept gyorsan elkészül, és nagyon egyszerű.
Hozzávalók: 4 adaghoz
250 gramm gesztenyepüré
2 dl habtejszín
150 gramm mascarpone
2 dl kávé egy kis cukorral (én 2 dl tejbe tettem 2 evőkanál Maci kávét, így gyerekek is fogyaszthatják)
100 gramm babapiskóta
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor a tetejére
A tejet felforraltam, feloldottam benne a Maci kávét. Ha rendes kávéval csináljuk, akkor ízlés szerint cukrot kell hozzá adni. Megvárom még kihűl.
A tejszínt habosra keverem a robotgéppel. A gesztenyepürét is elkeverem a mascarponéval, majd hozzáadtam a tejszínt, óvatosan elkeverem.
A poharak aljába habzsákból kinyomtam a krémet, utána a kávéba mártott babapiskótát tettem, majd még egy réteg krém, egy réteg babapiskóta, a tetejére pedig újra krém került. Cukrozatlan kakaóporral szórtam meg.