Cukormentes bazsalikomos-citromos pite

Ildi barátném megrögzött diétázó, így a születésnapjára sem készülhetett más, mint egy cukormentes és teljes kiőrlésű liszttel készült pite. A recept nem diétás verziója benne van a Süti vagy nem süti szakácskönyvben, és már úgyis olyan régen készült, így öröm volt újra ezzel foglalkozni. Télen meg különösen fontos a megfelelő C vitamin bevitel, mert ebben … Olvass tovább

Bonnie féle extra szilvás pite

A neten láttam valamelyik oldalon, hogy habos szilvás pitét készített valaki és annyira megkívántam, hogy muszáj volt megsütnöm. Persze az eredeti oldalt nem találtam meg újra, ezért kénytelen voltam kitalálni a Bonnie féle szilvás pitét. Alapnak a szokásos pitetésztát használtam. Erre jött a fűszeres szilva, majd a cukros hab. Hozzávalók: pitetészta 200 gramm liszt 150 … Olvass tovább

Banoffee pie – habos banános pite

Nem is tudom, hogy illik e lefordítani a banoffee pie/pitét, vagy hogyan is lehetne ezt egy szóban magyarul elmondani. A lényeg, hogy finom pitetészta, rajta krémes karamellkrém, majd egy réteg édes banán, a tetején pedig tejszínhab. Mit ne mondjak, mennyei. A recept sem olyan bonyolult, hamar elkészül, nem igényel nagy cukrász tudást, mégis lehet villantani … Olvass tovább

A legfinomabb tavaszi pite eperrel és rebarbarával

eper pite

Még sosem csináltam rebarbarás süteményt, és már nagyon érdekelt, hogy milyen ez a növény, milyen ízvilágot hoz az eperrel együtt. Sokáig keresgéltem a neten receptet, és találtam az alábbi pitét, ezt készítettem el. Nekem elég nagy a pitetálam, ezért az eredeti recept tésztája nem volt elég, másfeles adagot kellett készítenem. Hamar elkészült a pite és … Olvass tovább

Így készül a gesztenyés Mont Blanc minipite!

Az internetet böngészve találtam rá a Mont Blanc nevű desszertre, ami a Wikipédia szerint többet között Magyarországon is közkedvelt édesség, itthon a gesztenyepüré névre hallgat. Átgondoltam a receptet, és megalkottam a Mont Blanc pitét. Alul kakaós omlós pitetészta, benne habos gesztenyekrém, a tetején pedig roppanós habcsók csokoládéval csurgatva. Egy stresszes és fárasztó nap után sütöttem … Olvass tovább

A legtutibb őszi édesség: forró almás pite

Amikor kint még süt a nap, de már hidegebb van és az egész délutánt a szabadban töltjük, aztán kifáradva, lehűlve és éhesen hazaérünk, akkor nincs is jobb, mint egy előre elkészített pitetészta és töltelék, amik már csak arra várnak, hogy megsüssük őket. A receptet blogger-barátosném, HahoPihe tette közzé, és már hetek óta csak erre tudok … Olvass tovább

Gyorsan valami finomat! Szilvás tejespite – Kiskorú kedvence

Kiskorú kedvence, már legalább tízszer megkérdezte, miután kivettem a sütőből, hogy mikor eheti már meg. Tegnap ezt kérte vacsorára. Hát ellen lehet neki állni? A recept is nagyon egyszerű, elrontani sem lehet. Hozzávalók: 60 dkg szilva/ringló 3 tojás, 2 dl tej, 7 dkg liszt, 15 dkg cukor, fahéj, 7 dkg vaj 1. A szilvákat magozzuk … Olvass tovább

Bögrés házi túrós-barackos lepény!

Annyira menők a bögrés receptek, hogy muszáj hozzak egyet, lépést kell tartanom a gasztrotrendekkel. Bár a blogom sose lesz „bögrés” receptek blogja, hanem maradok a mérlegnél. Nem egy nagy befektetés és szerintem egyszerűbb is vele sütni. Én legalábbis jobban szeretek. De most itt egy bögrés recept, azoknak, akik ezt szeretik, akik azt gondolják, hogy ez … Olvass tovább