pite
Cukormentes bazsalikomos-citromos pite
Ildi barátném megrögzött diétázó, így a születésnapjára sem készülhetett más, mint egy cukormentes és teljes kiőrlésű liszttel készült pite. A recept nem diétás verziója benne van a Süti vagy nem süti szakácskönyvben, és már úgyis olyan régen készült, így öröm volt újra ezzel foglalkozni. Télen meg különösen fontos a megfelelő C vitamin bevitel, mert ebben … Olvass tovább
Bonnie féle extra szilvás pite
A neten láttam valamelyik oldalon, hogy habos szilvás pitét készített valaki és annyira megkívántam, hogy muszáj volt megsütnöm. Persze az eredeti oldalt nem találtam meg újra, ezért kénytelen voltam kitalálni a Bonnie féle szilvás pitét. Alapnak a szokásos pitetésztát használtam. Erre jött a fűszeres szilva, majd a cukros hab. Hozzávalók: pitetészta 200 gramm liszt 150 … Olvass tovább
Banoffee pie – habos banános pite
Nem is tudom, hogy illik e lefordítani a banoffee pie/pitét, vagy hogyan is lehetne ezt egy szóban magyarul elmondani. A lényeg, hogy finom pitetészta, rajta krémes karamellkrém, majd egy réteg édes banán, a tetején pedig tejszínhab. Mit ne mondjak, mennyei. A recept sem olyan bonyolult, hamar elkészül, nem igényel nagy cukrász tudást, mégis lehet villantani … Olvass tovább
A legfinomabb áfonyás pite
Nagyon szeretem az áfonyát, szerintem az egyik legszuperebb gyümölcs, imádom a lila színét, meg hogy olyan kis gömböc. Hogy sokat lehet enni belőle és hogy sütikben is isteni finom. Ha nyár, akkor nem maradhat el az áfonyás pite, szerintem ez soha ne hagyjátok ki. Annyira finom! Hozzávalók: 40 dkg liszt 20 dkg hideg vaj 2 … Olvass tovább
A legfinomabb tavaszi pite eperrel és rebarbarával
Még sosem csináltam rebarbarás süteményt, és már nagyon érdekelt, hogy milyen ez a növény, milyen ízvilágot hoz az eperrel együtt. Sokáig keresgéltem a neten receptet, és találtam az alábbi pitét, ezt készítettem el. Nekem elég nagy a pitetálam, ezért az eredeti recept tésztája nem volt elég, másfeles adagot kellett készítenem. Hamar elkészült a pite és … Olvass tovább
Így készül a gesztenyés Mont Blanc minipite!
Az internetet böngészve találtam rá a Mont Blanc nevű desszertre, ami a Wikipédia szerint többet között Magyarországon is közkedvelt édesség, itthon a gesztenyepüré névre hallgat. Átgondoltam a receptet, és megalkottam a Mont Blanc pitét. Alul kakaós omlós pitetészta, benne habos gesztenyekrém, a tetején pedig roppanós habcsók csokoládéval csurgatva. Egy stresszes és fárasztó nap után sütöttem … Olvass tovább
A legtutibb őszi édesség: forró almás pite
Amikor kint még süt a nap, de már hidegebb van és az egész délutánt a szabadban töltjük, aztán kifáradva, lehűlve és éhesen hazaérünk, akkor nincs is jobb, mint egy előre elkészített pitetészta és töltelék, amik már csak arra várnak, hogy megsüssük őket. A receptet blogger-barátosném, HahoPihe tette közzé, és már hetek óta csak erre tudok … Olvass tovább
Gyorsan valami finomat! Szilvás tejespite – Kiskorú kedvence
Kiskorú kedvence, már legalább tízszer megkérdezte, miután kivettem a sütőből, hogy mikor eheti már meg. Tegnap ezt kérte vacsorára. Hát ellen lehet neki állni? A recept is nagyon egyszerű, elrontani sem lehet. Hozzávalók: 60 dkg szilva/ringló 3 tojás, 2 dl tej, 7 dkg liszt, 15 dkg cukor, fahéj, 7 dkg vaj 1. A szilvákat magozzuk … Olvass tovább
Bögrés házi túrós-barackos lepény!
Annyira menők a bögrés receptek, hogy muszáj hozzak egyet, lépést kell tartanom a gasztrotrendekkel. Bár a blogom sose lesz „bögrés” receptek blogja, hanem maradok a mérlegnél. Nem egy nagy befektetés és szerintem egyszerűbb is vele sütni. Én legalábbis jobban szeretek. De most itt egy bögrés recept, azoknak, akik ezt szeretik, akik azt gondolják, hogy ez … Olvass tovább