Kiskorú kedvence, már legalább tízszer megkérdezte, miután kivettem a sütőből, hogy mikor eheti már meg. Tegnap ezt kérte vacsorára. Hát ellen lehet neki állni? A recept is nagyon egyszerű, elrontani sem lehet.
Hozzávalók:
60 dkg szilva/ringló
3 tojás,
2 dl tej,
7 dkg liszt,
15 dkg cukor,
fahéj,
7 dkg vaj
1. A szilvákat magozzuk ki, majd vágjuk félbe. Szórjuk egy kivajazott tortaformába, őrölt fahéjjal szórjuk meg a tetejét.
2. A vajat olvasszuk meg, majd keverjük el a liszttel, cukorral, tojásokkal, tejjel. Azaz mindent öntsünk össze, keverjük simára.
3. Öntsük a kb palacsintatészta sűrűségű keveréket a szilvákra, előmelegített 180 fokos sütőben 40-45 percig süssük.
Aha! A szilvák meg majd szépen feljönnek a tészta tetejére. Mint a képen! Sok sikert hozzá. 🙂
Veronika, nem jönnek fel, mert már eleve fenn vannak. 😀 A szilvára öntöd rá a tejes masszát, és az beteríti mindenhol. Én már másodszorra sütöm a héten. Nagyon finom! Pedig én már nem vagyok kiskorú. 😀