Teljeskiőrlésű hamburgerzsemle

A hamburgert imádom. Szinte bárhol-bármikor tudnék enni. Persze azért nem akármilyet. Korábban is készítettem már házi bucit, de most kipróbáltam teljeskiőrlésű lisztből is. A recept kitől mástól lenne, mint Limarától, imádom a receptjeit! Most feleztem az adagot és a lisztet teljeskiőrlésűre módosítottam, így négy normál méretű hamburgerzsemle lett. Limara eredeti zsemlereceptjét itt találjátok.  Hozzávalók: 1 … Olvass tovább

Mennyei lazac édes chillivel és gyömbérrel

A halak közül  a lazac az egyik kedvencem, bármikor, bármennyit képes vagyok enni belőle. Szeretem benne, hogy az íze nagyon sokféle módon variálható, illik a spenótos-tejszínes szószhoz, és nagyon illik a csípősebb ázsiai ételekhez is. A hideg téli napokon pedig nagyon is jól tud esni egy kicsit csípős, de édes, pikáns lazac ebédre. Arról, hogy … Olvass tovább

Különleges partifalat: lazackrémes fánkocskák

Nagyon szeretem a profiterol tésztáját, könnyű elkészíteni és vaníliás krémmel mennyei. Most egy sós töltelékkel töltöttem meg, így tökéletes partifalat, vagy előétel készülhet. Nálunk mondjuk ez volt a vacsora. 🙂 A lazacot amúgy is imádom és nagyon egészséges is, ajánlatos hetente fogyasztani, ha van rá lehetőségünk. Én igyekszem legalább kéthetente egyszer enni. A fánkocskák/profiterol fázisfotós … Olvass tovább

Limara-féle tökéletes hamburgerzsemle

Nagy rajongója vagyok Limarának és bármilyen péksütemény készítése előtt az ő blogja az első, amit megnézek. Így van ez a hamburgerzsemlével is, hogy mindig az ő receptjét készítem el, mert ez bevált és tökéletes. Itt találjátok az eredetit, ez pedig az enyém, joghurt helyett tejszínnel, mert csak az volt itthon. Hozzáteszem, hogy tejszínnel is ugyanolyan … Olvass tovább

Békebeli bukta – nagymama receptje alapján!

Szerintem minden házban van egy nagymama féle receptes könyv. Igen, az a régi csíkos füzet, amiben kék tintával vannak írva a receptek. Hát ez onnan való. Tökéletes bukta, puha a tésztája, és töltelék nélkül is nagyon finom. Mellesleg nem is olyan nagy dolog elkészíteni. Most sárgabarackos lekvárral készítettem, folyós, rendes házi lekvárral, és nem folyt … Olvass tovább

Villámgyors virslis tekercs

A gyerekek szeretik a virslit. Szerintem minden formájában. Csak nálunk valahogy a kenyér nem csúszik mellé. Hát gondoltam, ha egyben van az egész, akkor majd fog. De nem. 🙂 Mindenesetre egy gyors reggeli/vacsora, két hozzávalóból. Hozzávalók: virsli, ahogy darabot szeretnénk leveles tészta (nálam fagyott, és egy adagból elég sok virslis tekercs kijön, tehát érdemes másra … Olvass tovább

Békebeli kifli nagymama receptje alapján

Valahogy úgy alakult a nap, hogy nem jutottunk el a boltba, a kenyér elfogyott bundáskenyér formájában reggelire, már csak kalács volt, és Kiskorú sonkás kiflit akart vacsorára. Hát sütöttem neki. Egyrészt ez finomabb, mert nem lyuk van a közepén, és időben sem sokkal több, mint felöltözni és elsétálni a boltig. A receptet a nagymamám kézzel … Olvass tovább

Mennyei fetás-sütőtökös csiga

Egy igazi finom őszi/téli uzsonna, vagy ebéd, vagy csak úgy.. már másodjára sütöttem meg, de nem lehet betelni vele! Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 dkg vaj, 1 dl natúr joghurt, (én tejfölt használtam helyette, mert csak az volt, előtte meg kefírt..) só, fél tasak szárított élesztő/vagy 2 dkg friss élesztő, egy kis meleg víz töltelék: … Olvass tovább

Mennyei hideg meggyleves

Nyáron nagyon szeretem a hideg gyümölcsleveseket. A meggyleves is közéjük tartozik, a savanykás, de mégis édes ízével. Ezt a levest könnyű elkészíteni, bár főzni kell egy kicsit. De megéri a fáradtságot. Hozzávalók: (ebből egész családnak való lesz) 1 kg meggy magozva 2 evőkanál cukor fahéj, szegfűszeg, egy citrom 2 evőkanál mascarpone (vagy tejföl) 1 evőkanál … Olvass tovább