A halak közül a lazac az egyik kedvencem, bármikor, bármennyit képes vagyok enni belőle. Szeretem benne, hogy az íze nagyon sokféle módon variálható, illik a spenótos-tejszínes szószhoz, és nagyon illik a csípősebb ázsiai ételekhez is. A hideg téli napokon pedig nagyon is jól tud esni egy kicsit csípős, de édes, pikáns lazac ebédre. Arról, hogy miért is fontos halat ennünk és miért is egészséges, most nem kezdek el ódákat zengeni, mer tele van vele az internet.
A recept nagyon egyszerű és csupán 20 perc az egész. Ha egy gyors és egészséges ebédre vagy vacsorára vágysz, akkor ez a tökéletes megoldás.
Hozzávalók:
fejenként 1 szelet lazac (kb 20 dkg), ehhez:
2 evőkanál Shan’shi édes chiliszósz
egy kisebb darab gyömbér felszeletelve
2 teáskanál olívaolaj
2 teáskanál lime lé
friss koriander levelek
só, bors
Köretnek: jázmin rizs, fejenként kb 60 gramm, amit meg kell főzni.
A lazacszeleteket sóztam, borsoztam, majd egy nagyobb alufóliába tettem. Fontos, hogy nagy legyen, hogy majd jól be tudjuk csomagolni. A lazacot meglocsoltam az olívaolajjal, ráöntöttem a lime levét, és rákanalaztam az édes chiliszószt is, majd rászeleteltem a gyömbért. Utána az alufóliát bezártam, ilyen kis csomag lett belőle, amit egy tepsibe tettem. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt meg is sül. Fontos, hogy a lazacot nem jó kiszárítani, mert akkor nem lesz olyan puha omlós.
Rizzsel és koriander levelekkel tálaljuk. Jó étvágyat!
Ha tetszett a poszt, gyere a Facebookra, vagy keresd ételfotóimat az Instagram-on!