A legfinomabb karácsonyi keksz

karacsonyi keksz

Ha karácsony, akkor keksz. Minden mennyiségben. Szerintem az éves kekszmennyiséget ilyenkor sütöm le, és esszük is meg.  Ajándékba is tökéletes és persze a vendégeknek is, vagy akár csak a reggeli kávé mellé. Ilyenkor karácsonyi fűszerezést szoktam használni, isteni illata van, amikor sül, belengi az egész lakást.

Az inspiráló recept az alábbi volt, kicsit változtattam a fűszerezésen, mert mézeskalács ízre vágytam.

Hozzávalók:
5 dkg méz
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 db tojás
30 dkg liszt
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

Egy edénybe feltesszük a vajat a mézzel, elkeverjük, hogy elolvadjon a vaj, majd összekeverjük a porcukorral. Utána én átöntöttem egy műanyag edénybe, amikor már nem forró, akkor hozzáadjuk a tojásokat, majd az előre összekevert fűszerkeverékes lisztet. Amikor összeállt a tészta, akkor alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük pár órára, de az sem baj, hogy egy éjszakát ott pihen a tészta.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk és formákat szúrunk ki belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kekszeket. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük.

Ha szeretnétek ilyen csudiszép mécsestartót készíteni vagy ilyen hajtogatott karácsonyfát, akkor kattintsatok a Kertes Ház Magazin oldalára!

fuszeres keksz

“A legfinomabb karácsonyi keksz” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Megnéztem az eredetit is. Csak figyelmeztetek, hogy a szódabikarbóna nem fűszer, nem kéne elhagyni!

    Válasz
  2. Kedves Éva,

    tudom, de én sosem teszek a kekszekbe szódabikarbónát és mindig jó lesz. Az megemeli egy kicsit a tésztát, és nekem sokszor a nyomdapecsét sem sikerült, mert pufi lett a keksz, ezért mindig elhagyom.

    Köszönöm az észrevételt.

    Üdv,
    Bonnie

    Válasz
  3. Kb mennyi van ebből az adagból ?
    kicsi sütőpor vagy szódabikar nem kell bele ?

    Válasz
    • Kedves Mária,

      én nem szoktam bele tenni se sütőport, de szódabikarbónát. Ebből a mennyiségből kb három-négy tepsi keksz lesz, attól függ, hogy mekkora a minta.

      Üdv,
      Bonnie

      Válasz

Szólj hozzá!