Nyáron nagyon szeretem a hideg gyümölcsleveseket. A meggyleves is közéjük tartozik, a savanykás, de mégis édes ízével. Ezt a levest könnyű elkészíteni, bár főzni kell egy kicsit. De megéri a fáradtságot.
Hozzávalók: (ebből egész családnak való lesz)
1 kg meggy magozva
2 evőkanál cukor
fahéj, szegfűszeg, egy citrom
2 evőkanál mascarpone (vagy tejföl)
1 evőkanál liszt
1. A kimagozott meggyeket feltesszük főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Kalkuláljuk bele, hogy a víz elforr, nehogy a végén meggyszósz legyen belőle. Ízesítjük fahéjjal (lehet egészben is, vagy őrölt), pár szem szegfűszeggel, cukorral és egy jól megmosott citromot is belekarikázok. Megvárom, még felforr.
2. Közben a mascarponét összekeverem a liszttel, majd a levesből merek hozzá egy kanállal, kikeverem, és szűrőn át a leveshez adom. Azért szoktam szűrőzni, mert nem szeretem az ilyen lisztdarabka-féléket a levesben. Még egyet rottyantok rajta és kész is van.
3. Megvárom még kihűl és mind befalom.