Békebeli kifli – ahogy nálunk készül!

békebeli kifli

Van az úgy, hogy nincs kedvünk lemenni a boltba, mert hideg van kint. De enni viszont kellene valamit. Pont egy ilyen délután volt, és inkább sütöttem egy házi kiflit, mint hogy felöltözzek és lemenjek a boltba. Ezzel több munka volt, de sokkal finomabb, mint a bolti verziók.

Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 kk só
fél kocka élesztő
1 kk cukor
1 dl olaj
1,5 dl tej
1,5 dl víz

Egy nagyobb keverőtálba beleszórtam a lisztet, a sót, a cukrot, majd rámorzsoltam az élesztőt, és felöntöttem a langyos tejjel. Vártam egy kicsit, amíg felfut, majd hozzáadtam a langyos vizet és az olajat is. Szép, egynemű tésztává dagasztottam, majd hagytam duplájára kelni.

Amikor megkelt, átgyúrtam, majd 12 egyforma részre vágtam. Ezeket kinyújtottam háromszög alakúra, majd feltekertem. Hagytam őket még pihenni egy kicsit.

Közben egy nagy lábosban vizet forraltam, beletettem egy kávéskanál cukrot. Amikor már forrt a víz, akkor óvatosan beletettem a kifliket. Lenyomtam a víz alá őket és kb 10 másodpercig hagytam úgy forrni őket. Majd sütőpapírral bélelt tepsire raktam őket.

A sütőt 200 fokra előmelegítettem. A felforralt kifliket pedig kb 20 percig sütjük.

Vajjal, lekvárral fogyasztjuk. Sima vajjal a legfinomabb!

békebeli kifli

Szólj hozzá!