Az Aldiban akciós volt a gránátalma és igen, mintha a gombhoz vennénk a kabátot, ezen az elven vettem gránátalmát és sütöttem mellé mákos muffint. A recept a régi, még az első Good Foodban volt, a legfinomabb mákos süti, amit valaha ettem. Lisztmentes, gluténérzékenyek is ehetik.
Hozzávalók: (ebből másfél tepsi minimuffin lett)
200 gramm darált mák
150 gramm cukor
50 gramm vaj
fél csomag sütőpor
3 tojás
egy fél marék kandírozott narancshéj
a tetejére
2 evőkanál mascarpone
1 zacskó bourbon vaníliás cukor
pár szem gránátalma mag
A tojássárgájákat fehéredésig keverem a cukor felével, a fehérjéket pedig habbá verem a másik felével. A vajat puhára melegítem.
A sütőport elkeverem a mákkal, a mákot összedolgozom a cukros sárgájával, majd a langyos vajjal és a kandírozott naranccsal, végül kanalanként óvatosan a masszába forgatom a felvert tojáshabot.
A minimuffin formát kibélelem a muffinkapszlikkal (ezt most Kiskorú csinálta) 180 fokon 15 percig sütöm. Hagyom teljesen kihűlni.
A mascarponét összekeverem a vaníliás cukorral, egy habzsákba töltöm, majd rányomom a muffinok tetejére. Legvégül megszóróm a gránátalma magjaival.
Köszönöm a lehetőséget. Ha sikerül megsütnöm őket fincsire, elmondom. üdv:Regina