Mi mást csinálhat az ember egy vasárnap délután, mit mufint süt. Most marcipános-fügés készült karácsonyi illattal. Tudom, messze még a karácsony, vagy mégsem? Olyan gyorsan eltelik még ez a másfél hónap, de addig is lassanként fel lehet rá készülni.
A füge nekem kötelező őszi-téli gyümölcs, a marcipánt meg mindenki szereti. Muffinban is jó páros.
Hozzávalók:
1 dl olaj
1 kis joghurt
12 dkg cukor
1 tojás
fél csomag sütőpor
17 dkg liszt
50 gramm marcipán
pár szem mazsola és aszalt füge
1 fél teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra, kibélelem a muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal.
2. Egy keverőtálba beleütöm a tojást, hozzáadom a joghurtot, a cukrot, az olajat, elkeverem, hogy egynemű legyen. Kockákra vágom a fügét, majd beleszóróm és hozzáadom az apró darabokra vágott marcipánt is. A végén jöhet bele a sütőpor, a mézeskalács fűszerkeverék és a liszt. Egy evőkanállal szoktam összekeverni, és máris kanalazom a kapszlikba.
3. 180 fokon kb 18-20 percig sütöm, tűpróbával kell ellenőrizni, hogy megsült e.
Jó étvágyat!
Hálás köszönet a remek receptekért!