Mennyei lazac édes chillivel és gyömbérrel

A halak közül  a lazac az egyik kedvencem, bármikor, bármennyit képes vagyok enni belőle. Szeretem benne, hogy az íze nagyon sokféle módon variálható, illik a spenótos-tejszínes szószhoz, és nagyon illik a csípősebb ázsiai ételekhez is. A hideg téli napokon pedig nagyon is jól tud esni egy kicsit csípős, de édes, pikáns lazac ebédre. Arról, hogy … Olvass tovább

Különleges partifalat: lazackrémes fánkocskák

Nagyon szeretem a profiterol tésztáját, könnyű elkészíteni és vaníliás krémmel mennyei. Most egy sós töltelékkel töltöttem meg, így tökéletes partifalat, vagy előétel készülhet. Nálunk mondjuk ez volt a vacsora. 🙂 A lazacot amúgy is imádom és nagyon egészséges is, ajánlatos hetente fogyasztani, ha van rá lehetőségünk. Én igyekszem legalább kéthetente egyszer enni. A fánkocskák/profiterol fázisfotós … Olvass tovább

Limara-féle tökéletes hamburgerzsemle

Nagy rajongója vagyok Limarának és bármilyen péksütemény készítése előtt az ő blogja az első, amit megnézek. Így van ez a hamburgerzsemlével is, hogy mindig az ő receptjét készítem el, mert ez bevált és tökéletes. Itt találjátok az eredetit, ez pedig az enyém, joghurt helyett tejszínnel, mert csak az volt itthon. Hozzáteszem, hogy tejszínnel is ugyanolyan … Olvass tovább

A legfinomabb túrógombóc

A csajokkal rendszeresen osztunk meg egymással finomabbnál finomabb ételrecepteket. Most egy egyszerű és nagyszerű túrós gombóc receptet kaptam Hahopihétől, vagyis Reginától. A recept csupán ennyi: főzz egy nagyon sűrű tejbegrízt, ha langyos, keverd hozzá a túrót, majd gyúrd gombóccá és hempergesd meg zsemlemorzsában. A kezdők kedvéért részletesebben: tejbegríz hozzávalók: 60 gramm búzadara 3 evőkanál cukor … Olvass tovább

A legfinomabb eperleves 5 perc alatt!

Végre itt az eperszezon, és már lehet finom érett epret kapni a boltokban és a piacokon! Épp csapatépítésről tartottunk fel a fővárosba a pénteki napsütésben, amikor a gyümölcslevesek lett a téma a kocsiban. Hát mit ne mondjak, azonnal muszáj volt egy eperlevest készítenem, annyira megkívántam. Nem szeretem a megfőzött és liszttel elkészített epret, ezért ez … Olvass tovább

Mennyei fetás-sütőtökös csiga

Egy igazi finom őszi/téli uzsonna, vagy ebéd, vagy csak úgy.. már másodjára sütöttem meg, de nem lehet betelni vele! Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 dkg vaj, 1 dl natúr joghurt, (én tejfölt használtam helyette, mert csak az volt, előtte meg kefírt..) só, fél tasak szárított élesztő/vagy 2 dkg friss élesztő, egy kis meleg víz töltelék: … Olvass tovább

Mennyei hideg meggyleves

Nyáron nagyon szeretem a hideg gyümölcsleveseket. A meggyleves is közéjük tartozik, a savanykás, de mégis édes ízével. Ezt a levest könnyű elkészíteni, bár főzni kell egy kicsit. De megéri a fáradtságot. Hozzávalók: (ebből egész családnak való lesz) 1 kg meggy magozva 2 evőkanál cukor fahéj, szegfűszeg, egy citrom 2 evőkanál mascarpone (vagy tejföl) 1 evőkanál … Olvass tovább

Mennyei hideg meggyleves

Nyáron nagyon szeretem a hideg gyümölcsleveseket. A meggyleves is közéjük tartozik, a savanykás, de mégis édes ízével. Ezt a levest könnyű elkészíteni, bár főzni kell egy kicsit. De megéri a fáradtságot. Hozzávalók: (ebből egész családnak való lesz) 1 kg meggy magozva 2 evőkanál cukor fahéj, szegfűszeg, egy citrom 2 evőkanál mascarpone (vagy tejföl) 1 evőkanál … Olvass tovább

Szicília ízei: Norma tésztája

  Az egyik kedvenc tésztaételem. Norma tésztája egy hagyományos szicíliai étel. A szokásos paradicsomszószt padlizsánnal dobja fel. A tetejére én most feta sajtot tettem, ami nem annyira olasz, jobban ajánlott a parmezán, vagy a ricotta sajt. A tészta fajtáját is folyton változtatom, pedig biztos egy olasz mamma meg tudná mondani, hogy mi illik a padlizsánhoz. … Olvass tovább

Egyszerű és finom: spárgás quiche

Hogy is hívják az éjszakai étkezést? Ez már nem vacsora, de még nem reggeli. Szóval talán valami éjszakai ebéd? Az alábbi quiche-t hajnali negyed egykor toltam a sütőbe. És milyen jól esett hajnali egykor még langyosan! A spárga jótékony hatásairól egy korábbi bejegyzésben írtam, ha egyszerűbben készítenétek el, akkor kattintsatok ide. De most jöjjön a … Olvass tovább