A csajokkal rendszeresen osztunk meg egymással finomabbnál finomabb ételrecepteket. Most egy egyszerű és nagyszerű túrós gombóc receptet kaptam Hahopihétől, vagyis Reginától.
A recept csupán ennyi: főzz egy nagyon sűrű tejbegrízt, ha langyos, keverd hozzá a túrót, majd gyúrd gombóccá és hempergesd meg zsemlemorzsában.
A kezdők kedvéért részletesebben:
tejbegríz hozzávalók:
60 gramm búzadara
3 evőkanál cukor
1 zacskó vaníliás cukor
3 dl tej
500 gramm túró
egy citrom leve
egy kis olaj
zsemlemorzsa
2 evőkanál porcukor
1 nagy tejföl
A tejbegríz hozzávalóit egy edénybe teszem, és felforralom. Kevergetni kell, mert könnyen kifut és odaég.
Közben olajon zsemlemorzsát pirítok. Ha mindkettő kész van, akkor várok egy kicsit, hogy kihűljenek. Ha a gríz már langyos, akkor mehet hozzá a túró, összekevertem alaposan. Meg csöpögtettem rá egy citrom levét is. Aztán összekevertem, hogy teljesen elvegyüljön a túró, majd vizes kézzel gombócokat formáztam és meghempergettem őket a morzsában.
Porcukorral összekevert tejföllel tálalva isteni eledel!