Végre itt az eperszezon, és már lehet finom érett epret kapni a boltokban és a piacokon! Épp csapatépítésről tartottunk fel a fővárosba a pénteki napsütésben, amikor a gyümölcslevesek lett a téma a kocsiban. Hát mit ne mondjak, azonnal muszáj volt egy eperlevest készítenem, annyira megkívántam. Nem szeretem a megfőzött és liszttel elkészített epret, ezért ez egy rém egyszerű megoldás volt és édesítés helyett egy banánt tettem bele.
Hidegen a legfinomabb, ezért érdemes előre elkészíteni és jól behűteni. Nagyon hamar megvan, szóval sok időt nem kell a konyhában tölteni vele.
Hozzávalók (2-3 főre):
500 gramm eper
200 ml tejszín
1 banán
Az epret megmostam, (pár szem epret félretettem) egy műanyag edénybe tettem. A banánt meghámoztam, beleszeleteltem az eper mellé, majd összeturmixoltam az egészet. Utána felöntöttem tejszínnel, jól elkevertem és ment a hűtőbe lehűlni.
A félretett epreket megmostam, felszeleteltem és tálaláskor a levesbe szórtam. Én jobban szeretem ezeket inni, mint kanalazni, és a gyerkőcök is inkább megisszák, mint kikanalazzák, tehát innen a tálalás.
Jó étvágyat!
Bocs, de ez nem leves, ez egy eperturmix inkább. De jól néz ki, kipróbálom csak banán nélkül.
Kedves Anikó,
ez nézőpont kérdése. 🙂 Leves vagy turmix mindegy is, a lényeg, hogy finom! 🙂
Üdv,
Bonnie