Végre itt a tavasz és már lehet medvehagymát szedni/venni. Szedni mondjuk én még nem mertem, bár lehet, hogy egy kirándulással egybekötve kellemes program lehet. Mindenesetre most az egyszerűbb utat választottam, és lementem a piacra. Reménykedtem benne, hogy tényleg medvehagyma lesz és nem gyöngyvirág. Mert az ugye mérgező.
A recept a korábbi sajtos pogácsa recept, amit nagyon szeretünk. Most egy kicsit kevesebb sajt és annál több medvehagyma került bele és egy kis lenmagliszt is, mivel mindenhol az egészséges hatásairól olvasni. Nem is pogácsa alakú lett, ez a lustaságom miatt volt így, de az ízélményen nem változtat semmit a forma.
Hozzávalók:
600 gramm liszt
100 gramm reszelt füstölt sajt
250 gramm vaj
33 gramm élesztő
fél dl tej
egy csipet cukor
1 tojás
1 evőkanál só
fél pohár kis tejföl
2 evőkanál lenmagliszt
egy nagy csokor medvehagyma
A tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, a kis cukrot hozzáadom a tejhez.
2. Egy nagyobb keverőtálba szórom a lisztet, lenmaglisztet, megolvasztottam a vajat, rákanalazom a sót, hozzáadom a tejfölt. Amikor felfutott az élesztő, akkor az is, majd ráütöm a tojást, hozzáadom a reszelt sajtot és az egészet jól összekeverem. Hozzáadtam az apróra vágott medvehagymát is. A tálas robotgépembe tettem, szépen összekeverte. Egy órát hagytam kelni.
3. Kinyújtottam, majd a tetejét megkentem a felvert tojással és megszórtam a reszelt sajttal. Éles késsel hosszú csíkokra vágtam.
4. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket és még kelesztettem kb fél órát. Majd előmelegített 200 fokos sütőben sültek 10-12 percig. Isteni finom illata volt már sütés közben is.
Igyekszünk nem forrón mindet megenni.
Ha tetszett a recept, gyere kattints a Facebook oldalamra, vagy megtalálsz az Instagramon is bonniekonyhaja néven.