Húsvéti likőrös-marcipános bonbonok

húsvéti bonbon

Idén húsvétkor végre használtam a tavaly megvásárolt bonbonformát. És mennyire jó ötlet volt. Kiskorú azonnal elpusztította az összes bonbont, pedig elvileg tartalmazott egy kis alkoholt. Vagy talán azért ízlett neki ennyire? 🙂

Hozzávalók (ebből az adagból 20 bonbon lett):
150 gramm étcsokoládé
2 dl tejszín
100 gramm natúr marcipán
két löttyintés Baileys likőr

1. Vízgőz felett felolvasztottam az étcsokoládé 2/3-át, most 81%-osat használtam. A maradék 1/3-t feldaraboltam, és amikor felolvadt a többi, akkor hozzáadtam a feldaraboltat (huh, de nem tudok most fogalmazni 🙂 ), és elkevertem. Ez azért fontos, mert a csokoládé így szép fényes marad majd.

2. A formát kimostam, kitöröltem, egy csepp víz sem maradhat rajta, mert akkor nem lesz szép a bonbon. Belecsurgattam teljesen a csokoládét, a tetejéig, majd megráztam és fejre fordítottam a formát és kicsurgattam belőle a csokoládét vissza az edénybe. Így a forma szélére pont annyi „tapad” oda, ami a bonbon burkához kell. Amikor kész vagyok ezzel, akkor lehúztam egy hablapáttal a felesleges csokoládét és betettem a hűtőbe megszilárdulni a csokoládét.

3. Közben elkészítettem a krémet. Egy kis lábasba öntöttem a tejszínt, rádaraboltam a marcipánt, megvártam amíg felforr, és akkor hozzáadtam a marcipánt, majd felöntöttem egy kis Baileys-el, és csomómentesre kevertem. Meg kell várni, amíg kihűl. Ilyen könnyen kenhető állagúnak kell lennie, ha túl folyós, akkor még kell bele tenni egy kis marcipánt, vagy esetleg fehércsokoládét. Ha túl keményre sikerül a krém, akkor tejszínnel lehet segíteni rajta.

4. Amikor kihűlt a krém, akkor a formákba kanalazzuk, de hagyunk a tetején egy kis helyet, oda kerül majd a záró csokoládé réteg.

5. A megmaradt csokoládét újra felmelegítjük, amikor langyos, de még folyós, akkor ráöntjük a teli bonbonok tetejére és hablapáttal elsimítjuk az alját, hogy szép legyen. Újra hűtőbe kerül.

Majd óvatosan kipattogtatjuk a formába és íme:

IMG_4196_bonbon