Zserbó új formában

zserbó gombóc

Múltkor a Sacher tortából készítettem tekercset, itt találjátok a receptet, most pedig egy másik klasszikusból készítettem golyókat, vagy gombócokat. Igen, ez a zserbó. Maradt még télről egy kis dió, itt volt az ideje, hogy elhasználjam.

Akik kóstolták, azt mondták, hogy eszméletlen finom lett. Hát szerintem is. Roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük, szerintem nem igényel többet 15 percnél. Utána már csak várni kell, hogy a csokoládé megszilárduljon rajta.

Hozzávalók:
150 gramm dió
6 darab oreo keksz
3 evőkanál sárgabaracklekvár
1 löttyintés rum
100 gramm étcsokoládé

A diót ledaráljuk. Az oreo kekszeket szétszedjük, kiszedjük belőle a krémet, arra most nincs szükség, csak a keksz részekre. Aprítóban összedaráljuk azt is, a dióhoz keverjük. Hozzákanalazzuk a sárgabaracklekvárt, majd jól elkeverjük. Adtam hozzá még egy löttyintés rumot is. Jól elkevertem a masszát, majd kis golyókat formáztam belőle.

Közben vízgőz felett felolvasztottam a csokoládé 2/3-át, majd amikor elolvadt, belekevertem a maradék 1/3-t. A kis golyókat megmártottam a csokoládéban, majd sütőpapírra tettem, hogy megszáradjanak. Volt amelyiket megszórtam díszítőcukorkákkal is.

zserbó golyó

Szólj hozzá!