A csajokkal karácsonyi közös sütést szerveztünk, macaron és bonbonkészítés volt a téma. Szerettünk volna zöld-piros macaront készíteni és sok-sok féle bonbont. Reggel még nem gondoltuk, hogy olyat készítünk, mint még senki soha. (legalábbis nem hallottunk ilyenről sehol) De hát a kreativitás nem ismer határokat. Megalkottuk a macaron-bonbont, ami egy finom csokoládéba zárt macaront tartalmaz, vagyis macarondarabkákat, ezzel pedig egy ilyen” crispy és crunchy” bonbon lett. Eme csodálatos recept-ötlet pedig Zsuzsi fejéből pattant ki, szóval majd neki kell a jogdíjakat fizetni. 🙂 Nézzük csak hogy készül.
Hozzávalók 15 darabhoz:
150 gramm étcsokoládé és egy tepsi elrontott színes macaron (nekünk narancssárga volt, bár piros ételfestékkel készítettük)
Végy egy adag elrontott macaront, majd egy éles késsel darabold fel apróra.
Nagyon apróra kell darabolni, hogy a csokiformában több kis darab is kerüljön.
A csokoládét vízgőz felett meg kell olvasztani, megfelelően temperálni (2/3 részt megolvasztani, majd hozzákeverni a maradék 1/3-as részt, és összekeverni) és amikor 32 fok körüli, akkor bele kell szórni a macaron darabkákat (Dóri nagyon profin csinálja) és jól elkeverni.
Aztán az előzőleg elmosogatott és teljesen vízmentesített formákba kanalazni. Mi most egy szívecskés formát használtunk, köszönet érte Bettinek.
A formát utána hűtőbe tettük és megvártuk, amíg teljesen megdermed. Mélyhűtő esetén kb fél óra, rendes hűtő esetén legalább 1 óra. A kipattintást óvatosan kell végezni, hogy szép egész bonbonokat kapjunk.
És íme a végeredmény, a finom csokoládé és a még finomabb macaron egyesülése. Krémes és roppanós. És mutatós.
Köszönöm a lányoknak (Kati, Dóri, Ildi, Zsuzsi, Betti, Anett) a mókás bonbonkészítést és a sokszori újratervezést.
És még egy tipp, hogy mire is lehet használni az evőpálcikát, pl bonbontöltésre. Nézzétek csak Kati profizmusát!