Epres sajttorta cukormentesen

Sajttorta cukormentes verzióban. Mit is mondhatnék. Kati szülinapja közeledett és tavaly egy cukormentes epertorát kapott, gondoltam, idén is illene valami hasonlóval felköszönteni. Meg közben ki akartam próbálni, hogy milyen a sós karamellás sajttorta, mert a Pasi az életemben arra vágyott. Így a lenti adagból hat kis sajttorta pite lett. Kiskorú is kapott belőle, szóval teljes volt a boldogság.
Hozzávalók:
25 dkg darált keksz – most az Aldi diétás kekszét használtam
8 dkg olvasztott, langyos vaj
65 dkg mascarpone sajt
10 dkg eritrit
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vanília aroma
1 citrom reszelt héja
1 kis pohár 0%-os joghurt
3 tojás
500 gramm eper
A kekszet aprítóban összetörtem, majd összekevertem a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodtam a mini piteformámba úgy, hogy tettem egy-egy kis sütőpapírt alá, ami kilógott, így könnyű volt kiszedni őket/ vagy egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőben 10 percig kell sütni.
A sajtkrémet összekeverjük az eritrittel, a liszttel, a vaníliás cukorral, a joghurttal, a citromhéjjal, végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Ráöntjük a kekszes alapra, és mehet vissza a sütőbe további 50 percre a 26 cm tortaforma esetében. Minipite formák esetébn pedig 30-35 percre.
Másnap, amikor kihűlt már, epret szeleteltem a tetejére és kész is.

Szólj hozzá!