Sajttorta cukormentes verzióban. Mit is mondhatnék. Kati szülinapja közeledett és tavaly egy cukormentes epertorát kapott, gondoltam, idén is illene valami hasonlóval felköszönteni. Meg közben ki akartam próbálni, hogy milyen a sós karamellás sajttorta, mert a Pasi az életemben arra vágyott. Így a lenti adagból hat kis sajttorta pite lett. Kiskorú is kapott belőle, szóval teljes volt a boldogság.
Hozzávalók:
25 dkg darált keksz – most az Aldi diétás kekszét használtam
8 dkg olvasztott, langyos vaj
65 dkg mascarpone sajt
10 dkg eritrit
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vanília aroma
1 citrom reszelt héja
1 kis pohár 0%-os joghurt
3 tojás
65 dkg mascarpone sajt
10 dkg eritrit
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vanília aroma
1 citrom reszelt héja
1 kis pohár 0%-os joghurt
3 tojás
500 gramm eper
A kekszet aprítóban összetörtem, majd összekevertem a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodtam a mini piteformámba úgy, hogy tettem egy-egy kis sütőpapírt alá, ami kilógott, így könnyű volt kiszedni őket/ vagy egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőben 10 percig kell sütni.
A sajtkrémet összekeverjük az eritrittel, a liszttel, a vaníliás cukorral, a joghurttal, a citromhéjjal, végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Ráöntjük a kekszes alapra, és mehet vissza a sütőbe további 50 percre a 26 cm tortaforma esetében. Minipite formák esetébn pedig 30-35 percre.
Másnap, amikor kihűlt már, epret szeleteltem a tetejére és kész is.