Szeretem azokat a tortákat, amik különlegesek és egészségesek is. Ez pedig pont olyan. Igazi őszi ízvilág.
A receptet a Marie Claire oldalán találtam, de minden hozzávalót dupláztam és 26 cm-es tortaformában sütöttem meg.
Hozzávalók
300 g darált mák
300 g zabliszt
200 g kókuszvirágcukor
400 g alma
200 g sütőtök
1 tojás sárgája
2 dl tej
1 teáskanál sütőpor
1 citrom leve
Krém:
500 g mascarpone
1-2 evőkanál porcukor
fahéj ízlés szerint
Az elkészítés roppant egyszerű. Az almát és a sütőtököt lereszeltem egy nagylyukú reszelőn. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tortaformát kibéleltem sütőpapírral.
A száraz hozzávalókat beleöntöttem egy nagy műanyag tálba, majd hozzáadtam a tojást, tejet, almát és sütőtököt. Összekevertem és ment is a tortaformába a tészta. 30 percig sütöttem. Megvártam, amíg kihűlt.
A mascarponét összekevertem a cukorral és a fahéjjal, majd rákentem a torta tetejére.
Nagyon finom sütemény, érdemes kipróbálni.