Almás-sütőtökös máktorta

Szeretem azokat a tortákat, amik különlegesek és egészségesek is. Ez pedig pont olyan. Igazi őszi ízvilág. 

A receptet a Marie Claire oldalán találtam, de minden hozzávalót dupláztam és 26 cm-es tortaformában sütöttem meg.

Hozzávalók

300 g darált mák
300 g zabliszt
200 g kókuszvirágcukor
400 g alma
200 g sütőtök
1 tojás sárgája
2 dl tej
1 teáskanál sütőpor
1 citrom leve

Krém:

500 g mascarpone
1-2 evőkanál porcukor
fahéj ízlés szerint

Az elkészítés roppant egyszerű. Az almát és a sütőtököt lereszeltem egy nagylyukú reszelőn.  A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tortaformát kibéleltem sütőpapírral.

A száraz hozzávalókat beleöntöttem egy nagy műanyag tálba, majd hozzáadtam a tojást, tejet, almát és sütőtököt. Összekevertem és ment is a tortaformába a tészta. 30 percig sütöttem. Megvártam, amíg kihűlt.

A mascarponét összekevertem a cukorral és a fahéjjal, majd rákentem a torta tetejére.

Nagyon finom sütemény, érdemes kipróbálni.

Szólj hozzá!