Ez a recept is a 15 perces torták kategóriába sorolható. Gyorsan elkészül és roppant finom, és sütni sem kell! Most épp Kinga kolléganőm születésnapját ünnepeltük ezen a pénteki kánikulai napon. Kaptunk tőle levendulát, ami remek kiegészítője lett a stylingnak.
Hozzávalók (18 cm-es tortához):
150 gramm Zabfalatok keksz
5 dkg vaj
500 gramm mascarpone (Szarvasi mascapone)
2 dl habtejszín
1 bourbon vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
1 citrom leve
500 gramm málna/áfonya vegyesen
(1 zselatint is lehet a krémbe tenni, attól stabilabb lesz)
1. A vajat megolvasztottam, a kekszet pedig aprítóban megőröltem, majd összekevertem és egy kapcsos tortaforma aljára egyengettem.
2. A tejszínt felvertem habbá, itt egy útmutató, hogy hogyan kell. Majd hozzákevertem a mascarponét, a porcukrot, a citrom levét és a vaníliás cukrot. Bár én nem tettem a krémhez zselatin, lehet, hogy kellett volna, főleg ilyen melegben.
3. A kekszes alapra rákanalaztam a krémet, és egy éjszakára hűtőbe tettem.
4. Tálaláskor a gyümölcsöket a torta tetejére szórtam és már fogyasztható is.