Korábbi meggyes piskóta recept kicsit átalakítva, cseresznyével és mandulaforgáccsal… és olyan finom, puha, vaníliás, cseresznyés, mandulás, hogy csak na! Egyszerű és gyorsan kész is van, nem kell hozzá nagy sütős tudomány!
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
3 evőkanál víz
1 zacskó bourbon vaníliás cukor
1 kg cseresznye kimagozva
egy marék szeletelt mandula a tetejére
A tojást kettéválasztom, a fehérjéből kemény habot verek. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet és a vizet is. Végül a fehérjét óvatosan hozzákeverem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, a tetejére szóróm a kimagozott cseresznyét, megszóróm a mandulával. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöm.