Extra vaníliás cupcake áfonyás krémmel

muffin

Az idei ovis farsangra Kiskorú vaníliás muffint kért. Így a tésztáját nagyon vaníliásra sütöttem, de azért került bele egy kis mandula is, mert az olyan finom benne. A tetejére is gondoltam valami krémet, mert egy sima vaníliás muffin olyan snassz. Mivel nem kaptam málnát, ezért maradt az áfonyalekvár, amit még az Ikeában vásároltam. Ez szépen megszínezi a mascarponét, szép lila lesz tőle. És a szórócukor, az elmaradhatatlan. Mármint az ovisoknak.

Hozzávalók:

1 tojás,
1 natúr joghurt (vagy valamilyen vaníliás joghurt),
1 dl olaj,
12 dkg cukor,
egy löttyintés vanília aroma,
1 zacskó vaníliás cukor
17 dkg liszt,
fél zacskó sütőpor,
három marék szeletelt mandula

Krém a tetejére:
25 dkg mascarpone
3 evőkanál áfonyalekvár
fél citrom leve
1 evőkanál porcukor

Most is “az egyetlen edény koszolós” módszert választottam, (bár eredetileg külön kell a nedves részt és a száraz részt összekeverni, de nem szeretek mosogatni, ezért nálam a nedves rész összekeverése után abba jön a száraz, amit nem keverek előtte össze).

A tojást, joghurtot, olajat, cukrot, vanília aromát, vaníliás cukrot kézi habverővel összekevertem egy nagyobb keverőtálban, aztán hozzáadtam a szeletelt mandulát, lisztet,  majd a végén a sütőport. A végén csak sima kanállal összekevertem. Minimuffin-formába kapszlikat tettem, majd ebbe kanalaztam háromnegyedéig a tésztát.

180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 15-17 percig légkeveréses módban. Megvártam míg kihűlnek.

A krémhez a mascarponét összekevertem három evőkanál áfonya lekvárral, egy fél citrom levével, és egy evőkanál porcukorral. A krémet egy habzsákba töltöttem és a kihűlt muffinok tetejére nyomtam belőle egy kicsit. Ha olyan nagyon szépen akarjuk, akkor úgy kell nyomni rá a krémet, hogy ne látszon ki a tészta, de mivel gyerekekről volt szó, úgy gondoltam, hogy elég, ha a tetejére nyomok egy kis krémet, ne kenjék össze magunkat vele teljesen a nagy rohangálás közepette. Szórócukorral díszítettem.

áfonyás muffin

“Extra vaníliás cupcake áfonyás krémmel” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Ennek már nyersen is finom volt a tésztája, de megsütve isteni finom lett! Mandula helyett csokit tettem bele, nagyon jó lett!

    Válasz

Szólj hozzá!